«На захист Вітчизни» – проєкт Українського радіо Одеса до Дня захисників та захисниць України

«На захист Вітчизни» – проєкт Українського радіо Одеса до Дня захисників та захисниць України

12 жов. 2021

13 та 15 жовтня до Дня захисників та захисниць України команда Українського радіо Одеса підготували тематичний цикл передач. У радійному ефірі між основними програмами слухайте проєкт «На захист Вітчизни».

Читайте також: Голос Українського радіо Одеса зазвучав у електротранспорті

Це галерея радіопортретів українських військових, волонтерів та волонтерок, а також капеланів з Одещини. Армійці відверто розкажуть про себе та військову службу на передовій, поділяться міркуваннями і мотивацією. Окремий ракурс – історії доброволиць та волонтерок, які роблять видимими жінок у зоні проведення АТО/ООС.

У програмі «Радіодень» 13 та 15 жовтня о 12:10 радійники розповідатимуть історії чотирьох учасників бойових дій з Одеси та Чорноморська. Ведуча Олена Голда познайомить слухачів та глядачів з одеським ветеранським рухом, а Світлана Стрельцова розповість про підтримку фронтовиків з Чорноморська ветеранськими організаціями. Побратимство як феномен підтримки, адаптація та соціалізація після фронту, брак спеціалізованого закладу для психологічної реабілітації – такі акценти бесід з ветеранами у спецвипусках «Радіодня». 

Тема адаптації та самореалізації по поверненню з зони бойових дій знайде продовження в ефірі Українського радіо Одеса в межах  міжрегіонального проєкту «Після фронту» – радіожурналу, який відстежує долі ветеранів АТО/ООС, котрі повернулися зі Сходу України і у своїх громадах реалізовують свої ідеї та ініціативи. Проєкт готують спільно радійники редакцій з Одеси, Львова, Черкас, Кропивницького, Вінниці,  Херсона,  Чернігова та Харкова.  15 жовтня о 17:10 в ефірі Українського радіо Одеса прозвучить добірка оповідок про ветеранів з Одеси, Вінниці, Львова та Черкас. Наступний випуск вийде 31 жовтня о 17:10.

«Перший випуск радіожурналу знайшов відгук серед нашої аудиторії, зокрема, у ветеранському  гурті. Нам розповідають про яскравих фронтовиків, які можуть стати героями наступних епізодів. Це приклади заснування бізнесу з нуля разом з побратимами, роль виховника для школярів, спроба змінити реалії своєї громади на державних посадах. Ідея припала до душі нашим колегам з інших регіонів – ми отримали пропозиції про подальшу співпрацю від редакцій, які на початку не були залучені до виготовлення журналу. Для нас важливо слухачам розповісти якомога більше ветеранських історій – ми залюбки розширюватимемо географію нашого проєкту», — зауважує редакторка Українського радіо Одеса Діана Попкова.  

Нагадаємо, UA: ОДЕСА разом із загальнонаціональними телеканалами UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й каналами Суспільного радіо (Українське радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура) входять до мережі найбільшого незалежного медіа в Україні — Суспільне мовлення.

Дивитися онлайн-проєкти Суспільного Одеси і слухати програми Українського радіо Одеса можна на сайті філії. Оперативні новини про Одещину — на порталі Суспільне | Новини та на сторінці Суспільне Одеса у Фейсбуці.