Що і за які гроші будує родина міського голови Черкас на березі Дніпра — сьома серія проєкту «Лакмус» на UA: ОДЕСА

Що і за які гроші будує родина міського голови Черкас на березі Дніпра — сьома серія проєкту «Лакмус» на UA: ОДЕСА

5 лис. 2021

7 листопада о 19:45 на телеканалі UA: ОДЕСА і всіх регіональних телеканалах Суспільного в ефір вийде сьома серія проєкту журналістських розслідувань «Лакмус». Проєкт обрано до реалізації на відкритому конкурсному відборі «Створюй із Суспільним. Розслідування». Загалом, до ефіру заплановано вісім серій журналістських розслідувань від черкаської команди.

Читайте також: До захисту відібрали 111 проєктів «Створюй із Суспільним», серед них 6 з Одеси

Будівництво на самому березі Дніпра розгорнула родина міського голови Анатолія Бондаренка. Що будують і де взяли гроші на це будівництво? Скільки ділянок придбала родина мера на березі Дніпра? За яку ціну їм продали цю землю? Ці питання досліджували журналісти проєкту «Лакмус».

Команда проєкту «Лакмус» звернулась за коментарями до міського голови Черкас Анатолія Бондаренка, його дружини, депутатки Черкаської обласної ради, Валерії Бондаренко. Також до зйомок залучили експертів рієлторів, агента з операцій із нерухомістю та юриста.

Нагадаємо, у першій серії проєкту «Лакмус» йшлося про зловживання на харчуванні у дитячих садочках. Автори зазначали, що саме небайдужість людей часто є каталізатором для подолання корупції.

У другій серії журналісти-розслідувачі зʼясовували, як виділяють землю учасникам АТО/ОСС

Як у Черкасах ремонтують дороги та тротуари і хто на цьому заробляє — дивіться у третьому випуску програми «Лакмус».

Серія «У пошуках інвестицій» доступна для перегляду за посиланням.

П’яту серію про «зелені» тарифи та води річки Рось дивіться тут.

У шостій серії йшлося про батьківські внески у дитячих садочках. Журналісти з’ясовували  де межа між благодійною допомогою і поборами. 

UA: ОДЕСА разом із загальнонаціональними телеканалами UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й каналами Суспільного радіо (Українське радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура) входять до мережі найбільшого незалежного медіа в Україні — Суспільне мовлення.

Дивитися онлайн-проєкти Суспільного Одеси і слухати програми Українського радіо Одеса можна на сайті філії. Оперативні новини про Одещину — на порталі Суспільне | Новини та на сторінці Суспільне Одеса у Фейсбуці.