Ексклюзивне інтерв’ю Андрія Ковальчука та спецефіри до Дня Збройних сил України – дивіться і слухайте на Суспільне Одеса

Ексклюзивне інтерв’ю Андрія Ковальчука та спецефіри до Дня Збройних сил України – дивіться і слухайте на Суспільне Одеса

3 гру. 2021

6 грудня о 19:30 до Дня Збройних сил України на телеканалі UA: ОДЕСА в межах програми «Сьогодні. Головне» вийде ексклюзивне інтерв’ю Героя України, командувача військ ОК «Південь»,  генерал-майора Андрія Ковальчука. В ефірі Українського радіо Одеса це інтерв’ю слухайте цього ж дня о 20:20. Повтор першої та другу частину інтерв’ю дивіться о 23:00.

Ведучий Михайло Кушнір розпитає генерал-майора, чому він став військовим та як змінилися Збройні сили України за 30 років, яку ціну заплатить Росія у разі нападу на південь України та якими будуть сили територіальної оборони в Одеській області з 1 січня 2022 року.

Читайте також: На Суспільне Одеса звітуватимуть посадовці, відповідальні за безпеку регіону

«День Збройних сил України  — важливий день для нашої країни, і безумовно, наша філія визначила для себе його як особливий. В наших ефірах у понеділок буде багато історій про військових і тих, хто захищає нашу країну. На фронті і в тилу», — зазначає продюсерка  Суспільне Одеса Олена Кваша

Також до 30-річчя Збройних Сил України редакція Українського радіо Одеса готує марафон. Протягом дня, 6 грудня, у кожному ефірному слоті в межах проєкту «На Захист Вітчизни» слухачі матимуть нагоду познайомитися з військовиками, які несуть службу в зоні ООС. 

О 12:10 у «Радіодні» ведуча Світлана Стрельцова вестиме бесіду з демобілізованим військовим  Валерієм Пузіком про його літературні твори – зокрема, учасник бойових дій пише про  армію, її розбудову, братерство на військовій службі та підтримку військовиків. 

О 17:20 у ток-шоу «Вечірня студія» радійники розповідатимуть історію української морської піхоти, місцем постійної дислокації котрої стало с. Дачне під Одесою. Як протягом Незалежності України випрацювався престиж статусу морського піхотинця, який результат матчу між «морпіхами» та ветеранами ФК «Чорноморця», приуроченого 30-річчю ЗСУ – про це ведучий Геннадій Степаненко говоритиме з представниками 35-тої окремої бригади морської піхоти імені контр-адмірала Михайла Остроградського.

«Показати історію військових частин на території Одещини та їхнє сьогодення, проаналізувати зміни за три десятиліття, познайомити з чинними військовиками і тими, хто звільнився у запас, але в душі залишається армійцем протягом всього життя, – таку мету поставили перед собою. В умовах війни ми стаємо своєрідним місточком між військовими, які боронять країну, та нашими краянами. І таке єднання цінне для нас», — зауважує редакторка Українського радіо Одеса Діана Попкова.

О 18:20 дивіться на UA: ОДЕСА та усіх регіональних телеканалах Суспільного міжрегіональний спецефір до Дня Збройних сил України в межах проєкту «Сьогодні. Головне». Він розпочнеться із включень наживо кореспондентів із Краматорська (Донеччина), Одеси та Харкова. Журналісти покажуть, як у цих містах готуються до святкового параду з нагоди 30-ї річниці Збройних сил України. Ведучою проєкту в київській студії буде Катерина Сидорчук.

Загалом, урочистості відбудуться одразу в 5 містах країни — у Києві на Михайлівській площі, у Харкові на площі Свободи, на площа перед пам’ятником Т. Г. Шевченку у Львові, у Краматорську на площі Миру та на Морському вокзалі в Одесі. Трансляція парадів у цих містах розпочнеться на UA: ОДЕСА та усіх регіональних телеканалах Суспільного о 18:30. 

Нагадаємо, UA: ОДЕСА разом із загальнонаціональними телеканалами UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й каналами Суспільного радіо (Українське радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура) входять до мережі найбільшого незалежного медіа в Україні — Суспільне мовлення. Щомісяця Суспільне дивляться, слухають і читають понад 13 млн українців.

Українське радіо Одеса можна слухати у прямому ефірі на приймачах: Кам’ янське (Арцизький район) – 103, 3 FМ, Болград – 105,7 FМ, Велика Михайлівка – 104,5 FМ, Кодима – 102,6 FМ, Подільськ – 103,6 FМ, Рені – 105,9 FМ, Тарутине – 99,2 FМ, Захарівка – 102,1 FМ, також на сайті філії та в мобільному застосунку suspilne.radio

Дивитися онлайн-проєкти Суспільного Одеси та слухати програми Українського радіо Одеса можна на сайті філії. Оперативні новини про Одещину — на порталі Суспільне | Новини та на сторінці Суспільне Одеса у Фейсбуці.