«Червона зона. Постскриптум» — спільний спецпроєкт UA: ОДЕСА з друкованими та онлайн-виданнями Одещини

«Червона зона. Постскриптум» — спільний спецпроєкт UA: ОДЕСА з друкованими та онлайн-виданнями Одещини

9 гру. 2021

10 грудня з 19:00 до 21:00 дивіться в телеефірі UA: ОДЕСА та соцмережах мовника марафон «Червона зона. Постскриптум», присвячений пандемії коронавірусу та вакцинації від ковіду на Одещині. Марафон виходитиме зі студії Суспільного в Одесі за участі партнерських видань: «Одесская жизнь», «Вечерняя Одесса» та онлайн-видання «Ізбірком».

Читайте також: Журналісти UA: ОДЕСА та медики діляться власним досвідом вакцинації у спецпроєкті «Вакцинуйся – збережи життя»

«Тема пандемії, на жаль, не втрачає актуальності. Ми вирішили об’єднати наші зусилля як Суспільного мовника з тими медіа, які працюють з аудиторіями поважного віку, і поділяють наші погляди на проблематику пандемії. Дуже вдячна за довіру колег, такий формат в Одесі буде реалізовано вперше. Хвилюємося всі. Наш марафон буде мати радіоваріант, а також друковані версії у партнерів. Гості марафону – експерти з тематики, будемо ставити їм питання, що турбують жителів регіону. Маю надію, що разом – допоможемо зупинити пандемію і змінити ставлення до вакцинації», — розповідає продюсерка Суспільне Одеса Олена Кваша.

Місцеві ЗМІ об’єднали свої зусилля у спеціальному проєкті, щоб з’ясувати, як змінилося життя жителів області за 2 роки пандемії, проаналізувати підсумки цього періоду, ситуацію в регіоні, наслідки та основні проблеми, а також, що потрібно знати про вакцинацію.

«Цей марафон – це ще один шанс достукатися до наших читачів. Ми живемо з ковідом уже два роки, але є ті, хто досі в нього не вірить, хто сумнівається у необхідності захисних заходів і вакцинації, хто не довіряє чиновникам. Я вірю, що телемарафон дозволить достукатися до цих людей. І якщо ми вбережемо у такий спосіб хоч кілька життів, то це буде справжня журналістська перемога», — зазначає редакторка газети та сайту «Одесская жизнь» Тетяна Сярова.

Спікерами у студії стануть лікарі та пацієнти, експерти з тематики та інші. Прямий ефір виходитиме з сурдоперекладом.

 

«Червона зона – це нова реальність, з якою ми всі змушені жити. Але ми маємо говорити й про те, як з неї повертатися до нормального життя і що кожен з нас може для цього зробити», — каже головний редактор онлайн-видання «Ізбірком» Валерій Болган.

Також, у понеділок, 13 грудня, о 17:20 у форматі «Вечірньої студії» на Українському радіо Одеса прозвучать найголовніші тези марафону.

«Питання пандемії надзвичайно важливе для нашого видання, тому в кожному номері газети з’являються матеріали на цю тематику. Ми вважаємо, що консолідація зусиль медіа та правдива інформація допоможе нашим медикам подолати пандемію. Тому ми разом з телеканалом UA: ОДЕСА в телемарафоні. Дивіться нас, слухайте і читайте», — зазначає редактор суспільно-політичної регіональної газети «Вечерняя Одесса» Олег Суслов.

Дивитися онлайн трансляцію марафону можна на сайті філії, сторінці Суспільне Одеса у Фейсбуці та ютуб-каналі філії.

Нагадаємо, UA: ОДЕСА разом із загальнонаціональними телеканалами UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й каналами Суспільного радіо (Українське радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура) входять до мережі найбільшого незалежного медіа в Україні — Суспільне мовлення. Щомісяця Суспільне дивляться, слухають і читають понад 13 млн українців.

Дивитися онлайн-проєкти Суспільного Одеси та слухати програми Українського радіо Одеса можна на сайті філії. Оперативні новини про Одещину — на порталі Суспільне | Новини та на сторінці Суспільне Одеса у Фейсбуці.