ADAMI Media Prize 2021 з ведучим Олександром Єльцовим покажуть наживо на  UA: ОДЕСА

ADAMI Media Prize 2021 з ведучим Олександром Єльцовим покажуть наживо на UA: ОДЕСА

10 гру. 2021

10 грудня о 18:00 дивіться наживо на  UA: ОДЕСА та всіх регіональних телеканалах Суспільного церемонію нагородження переможців конкурсу «ADAMI Media Prize — Project Pitching». Медійну премію отримують кінематографісти та журналісти з країн Східного партнерства. Фільми, відео й телепродукція з України, Грузії, Молдови, Білорусі, Вірменії та Азербайджану презентують культурне розмаїття, яке висвітлює життя етнічних меншин, гострі теми проблем мігрантів та дотримання толерантності у ЗМІ Східної Європи.

Читайте також: Суспільне має залишатися незалежним — Посол ЄС в Україні Матті Маасікас

Фінал ADAMI Media Prize 2021 відбудеться у Тбілісі, ведучими престижного медійного конкурсу стали Олександр Єльцов, ведучий міжрегіонального ранкового шоу «Ранок на Суспільному», та Ліка Євгенідзе, телеведуча суспільного мовника Грузії.

«Близько п’яти років свого життя я був тісно пов’язаний з багатокультурним середовищем: спочатку як учасник міжнародного волонтерського проєкту, а потім як журналіст найбільшої у світі інформаційної агенції. За цей час я переконався, наскільки важливо людям розповідати про культурні особливості різних народів. Ці знання значно спрощують спілкування, сприйняття та розуміння людей, які походять з різних країн чи національних спільнот. Це і нас самих робить духовно багатшими. Саме тому я вважаю, що премія, яка підтримує творців матеріалів про культурне розмаїття й толерантність одне до одного, незалежно від походження чи приналежності до якоїсь спільноти, надзвичайно важлива в наш динамічний час. І мені надзвичайно приємно бути ведучим цієї міжнародної події», — розповідає Олександр Єльцов

Цього року запровадили нову, незвичну форму конкурсних змагань, коли пітчинг проєктів відбувається в прямому ефірі. Імена переможців першими дізнаються телеглядачі регіональних телеканалів Суспільного. 

«Для аудиторії регіонального Суспільного мовника — це новий формат трансляцій. Водночас це можливість розширити свій повсякденний горизонт і дізнатись, які ідеї щодо національного різноманіття мають підтримку та розвиваються в інших країнах», — розповіла генеральна продюсерка регіонального мовлення Суспільного Марія Фрей.

Відеопроєкт «Дуду та Лала» про українсько-грузинську родину музикантів презентуватиме на телепітчингу учасників з України. Романтична історія, де переплітаються розповідь про кохання і творчість, донесуть слова і музику від цього подружжя, закликаючи не лише українців, а й весь світ до життя у мирі та любові. 

На сайті ADAMI можна побачити 8 проєктів — від команд шести країн-учасниць. Обрати для себе найцікавіший проєкт і віддати за нього свій голос через краудфандинг міг кожен охочий. Переможця визначатиме студійне журі. Проєкту, який набере найбільшу кількість голосів підтримки, вручать приз глядацьких симпатій.

Нагадаємо, Суспільне мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й канали Суспільного радіо (Українське радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура), а також 24 регіональні телерадіокомпанії. Новини про Україну та регіони читайте на сайті suspilne.media. Щомісяця Суспільне дивляться, слухають і читають понад 13 млн українців.

Дивитися онлайн-проєкти Суспільного Одеси та слухати програми Українського радіо Одеса можна на сайті філії. Оперативні новини про Одещину — на порталі Суспільне | Новини та на сторінці Суспільне Одеса у Фейсбуці.