Олена Кваша взяла участь у проєкті «Візіонери. Між футурологією та свободою людини»

Олена Кваша взяла участь у проєкті «Візіонери. Між футурологією та свободою людини»

10 гру. 2021

11 грудня вийде польський проєкт «Візіонери. Між футурологією та свободою людини», який реалізовано Фондом «Свобода та демократія». Проєкт включатиме відеоролики – інтерпретація коротких цитат відомих людей, які виконують почесні функції амбасадорів проєкту.

Читайте також: «Червона зона. Постскриптум» — спільний спецпроєкт UA: ОДЕСА з друкованими та онлайн-виданнями Одещини

«У рамках проєкту ми звертаємо увагу на критичні, але конструктивні думки трьох польських візіонерів: Кіпріана Каміля Норвіда, Стефана кардинала Вишинського та Станіслава Лема. На перший погляд, вони є такі різні, але в своїх працях дають подібну відповідь на важливі для людства запитання, вказуючи на загрозу, яку несе із собою неспроможність людини на етичний розвиток, на спотворення концепції внутрішньої свободи, що виражається в критичному мисленні, демонізуючи кібертехнології, штучний інтелект тощо. Хочемо звернути Вашу увагу на передбачення польських візіонерів, а саме, яку високу ціну заплатить людство за те, що із соціальних і професійних відносин будуть викреслені любов, милосердя, співчуття, повага, співпереживання», — розповідає голова Одеського ім. Адама Міцкевича відділення Спілки поляків України Світлана Зайцева-Великодна.

Продюсерка Суспільне Одеса Олена Кваша взяла участь у проєкті та прочитала польською твір Станіслава Лема «Глас Господа».

«Дуже вдячна за запрошення і довіру від Товариства Адама Міцкевича. Робота з національними спільнотами – частина нашої роботи, але це не тільки про поточне і календарне, а й про стосунки, про довіру. Тому таку пропозицію вважаю високою оцінкою наших дій та політики. Стосовно вибору твору, який запропонували зачитати, то з творчістю Станіслава Лема, звісно була знайома – читала його "Соляріс", "Високий замок". Тепер, однозначно, розширю перелік його творів до вивчення», — каже Олена Кваша.

Побачити проєкт можна буде у соціальних мережах Фонду «Свобода та демократія» та Одеського ім. Адама Міцкевича відділення Спілки поляків України.

Нагадаємо, UA: ОДЕСА разом із загальнонаціональними телеканалами UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й каналами Суспільного радіо (Українське радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура) входять до мережі найбільшого незалежного медіа в Україні — Суспільне мовлення.

Дивитися онлайн-проєкти Суспільного Одеси та слухати програми Українського радіо Одеса можна на сайті філії. Оперативні новини про Одещину — на порталі Суспільне | Новини та на сторінці Суспільне Одеса у Фейсбуці.