«Об’єднувати тих, кому культура небайдужа»: на Суспільне Одеса відбувся концерт

«Об’єднувати тих, кому культура небайдужа»: на Суспільне Одеса відбувся концерт

24 гру. 2021

23 грудня у малій залі Одеської філії Суспільного відбувся концерт студентів та аспірантів Одеської національної музичної академії ім. А.В. Нежданової класу композиції професорки, кандидатки педагогічних наук, заслуженої діячки мистецтв України Кармелли Цепколенко. Наживо дивитися й слухати музикантів можна було на сторінці Суспільне Одеса у Фейсбуці.

Читайте також: Передпокази фільмів «Покоління Золотої Алеї» та «Кіровоградщина: життя на урані» відбулися на Суспільне Одеса

«Відучора на нашій філії розпочав свою роботу малий зал для подій культурного характеру, для зустрічей, спілкування з тими, хто створює та підтримує культуру. Ми маємо надію, що трансляції, які відбуватимуться тепер систематично, будуть навколо себе об’єднувати тих, кому культура небайдужа. Ми відкриті для кожного, хто хоче з нами співпрацювати і використати цей майданчик для презентацій, зустрічей, дискусій», — зазначає продюсерка Суспільне Одеса Олена Кваша.

На сцені виступали студенти різних курсів, композитори-початківці і ті, хто вже досяг певних успіхів. Звучали композиції різних жанрів та виконані на різних музичних інструментах: фортепіано, скрипка, альт, віолончель, котрабас, флейта, кларнет і ударні. Вокал — сопрано та баритон.

«По-перше, це свято музики, спілкування, тому що, безумовно, ми сьогодні відкрили новий майданчик на мапі нашої культурної Одещини. Тому це має велике значення для всіх нас. Ми складали так програму, щоб було коротко та різноманітно. Я дуже вдячна Суспільне Одеса за таку можливість познайомитись з новими людьми. Рада за своїх студентів, тому що вони віддавались творчості на повну», — каже Кармелла Цепколенко.

На думку композиторки, аспірантки Одеської національної музичної академії ім. А.В. Нежданової Олени Морозової, такі концерти дають натхнення творцям.

«По-перше, усі музиканти, композитори дуже раділи, коли нам надали таку можливість, бо це, по-перше, сприяє популяризації української музики, зокрема музики одеських композиторів. По-друге, завжди виступати у нових залах – це великий досвід і наші композитори та виконавці роблять це із задоволенням. Сьогодні ми презентували різнопланову музику, різні склади виконували. Композитори, поки вони навчаються в консерваторії, повинні опанувати написання музики для різних складів та жанрів, зокрема, ми, звичайно, пишемо і симфонії. Дуже радію, що концерт минув добре і всім сподобалося. Ми дуже вдячні Суспільне Одеса, що приймає нас як гостей», — дякує Олена Морозова.

Нагадаємо, UA: ОДЕСА разом із загальнонаціональними телеканалами UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й каналами Суспільного радіо (Українське радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура) входять до мережі найбільшого незалежного медіа в Україні — Суспільне мовлення.

Дивитися онлайн-проєкти Суспільного Одеси і слухати програми Українського радіо Одеса можна на сайті філії. Оперативні новини про Одещину — на порталі Суспільне | Новини та на сторінці Суспільне Одеса у Фейсбуці.