Національний відбір на «Євробачення-2022»: як голосувати

Національний відбір на «Євробачення-2022»: як голосувати

10 лют. 2022

У суботу, 12 лютого, о 18:30 в ефірі Суспільного під час фіналу Національного відбору на Пісенний конкурс «Євробачення-2022» оберуть представника від України. Глядачі зможуть вплинути на вибір переможця.

Читайте також: Національний відбір на Євробачення-2022: де дивитися і слухати

Результати голосування Нацвідбору залежать від голосів глядачів (50%) і журі (50%). Вони додадуться і за підсумками сформують рейтингову таблицю.

Після того, як ведучі оголосять початок голосування, всі охочі зможуть проголосувати за свого улюбленого виконавця, надіславши платне SMS-повідомлення* з кодом учасника на короткий номер 7576, який оголосять під час прямої трансляції в ефірі (додатково він з’явиться у відповідних текстових повідомленнях на екрані).

 

Номер коду учасника Нацвідбору відповідатиме його порядковому номеру виступу, а саме:

1) гурт «Cloudless»;

2) Michael Soul;

3) гурт «Our Atlantic»;

4) Barleben;

5) Kalush Orchestra;

6) співачка Roxolana;

7) співак Wellboy;

8) Alina Pash.

З одного номера можна проголосувати за кожного учасника не більше одного разу. Зауважте, що за всі подальші повідомлення за одного учасника теж зніматиметься плата, проте результат голосування не зараховуватиметься.

Всі, хто проголосував, отримають у відповідь SMS-підтвердження про зарахування голосу.

Після оголошення ведучих про завершення голосування результати голосування глядачів формуються у відсотковому співвідношенні голосів, що в сукупності становить 100%, із подальшою конвертацією відсотків у бали від 1 до 8.

Голосування журі відбувається паралельно з голосуванням глядачів, де вони виставляють учасникам бали від 1 до 8.

Якщо два або більше учасників наберуть однакову сумарну кількість балів, то перевагу матиме той, хто отримав більшу кількість балів від глядачів.

З деталями голосування можна також ознайомитися тут. Правильність перевірки підрахунку голосів здійснює ТОВ Аудиторська фірма PwC.

Ведучими концерту стануть: на основній сцені — Марія Єфросініна, а за лаштунками працюватиме «талісман» українського Євробачення — Тімур Мірошниченко. Суспільний мовник оголосив імена членів журі Національного відбору на Євробачення-2022, якими стали Тіна КарольЯрослав Лодигін і Джамала.

Зазначимо, Суспільний мовник транслюватиме шоу наживо на всіх платформах: телебаченні, діджиталі та радіо.

Побачити пряму трансляцію Нацвідбору на Євробачення-2022 глядачі зможуть на суспільному телеканалі UA: ПЕРШИЙ; на таких діджитал-платформах Суспільного:

Також слухачі Суспільного Радіо Промінь зможуть почути фінал Нацвідбору.

Нагадаємо, в ефірі суспільного телеканалу UA: ПЕРШИЙ йде програма «Гримерка Євробачення», де ведучий Тімур Мірошниченко розказує все про підготовку до конкурсу. Також всі новини про Євробачення можна прочитати на фейсбук-інстаграм-сторінці та телеграм-каналі Суспільне Євробачення.


* Вартість SMS-повідомлення 5,31 грн.