Дмитро Хоркін очолив платформи радіо та телебачення

Дмитро Хоркін очолив платформи радіо та телебачення

6 кві. 2022

З квітня наказом голови правління Національної суспільної телерадіокомпанії України член правління Суспільного Дмитро Хоркін призначений відповідальним за платформи радіо та телебачення. Відтепер він спрямовує та контролює роботу головного продюсера дирекції «Українське радіо» і головного продюсера дирекції телебачення. До 31 березня відповідальним за платформу телебачення був Ярослав Лодигін.

Читайте також: Суспільне представило 10 проєктів на каннському ринку MIPTV

29 серпня 2019 року Дмитро Хоркін став членом правління Суспільного, відповідальним за платформу радіо. З 1 червня 2017 року він обіймав посаду генерального продюсера Українського радіо. За цей час під його керівництвом була сформована оновлена Дирекція радіо, масштабно розширена сітка FM-частот по всій країні, запущено проєкт роботи з архівом та відбувається повне переоснащення радіовиробництва. Дмитро Хоркін кардинально змінив підхід до формування трьох каналів Суспільного радіо, за якого кожен канал виокремив свій чіткий формат. Разом із цим системна кроссекторальна співпраця всіх платформ — радіо, телебачення та діджиталу — створює новинний, розважальний та освітній контенти Суспільного мовлення. І з початку повномасштабної війни Росії проти України продовжує це робити безперебійно в екстремальному режимі мовлення.

«Найголовніше моє завдання зараз під час війни — безперебійне гарантоване мовлення загальнонаціональних телеканалів Суспільного (UA: ПЕРШИЙ, UA: КУЛЬТУРА) та трьох радіомереж (Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура). Ми вже запустили повноцінне мовлення 24/7 телеканалу UA: КУЛЬТУРА, а UA: ПЕРШИЙ продовжує транслювати й створювати в ефірі інформаційний марафон. Ще одним важливим викликом є участь України у Євробаченні, адже це буде ще один загальноєвропейський привід звернути увагу на нашу країну. Вже зараз можу сказати, що зроблено усе необхідне для гідного виступу “Kalush Orchestra” на конкурсі», — зазначив Дмитро Хоркін.

Нагадаємо, Дмитро Хоркін — медіаменеджер, диктор, журналіст, радіо та телеведучий, член Комісії з журналістської етики, голова Державної екзаменаційної комісії Інституту журналістики Київського університету імені Тараса Шевченка, а також дикторський голос офіційних заходів України, зокрема парадів до Дня Незалежності. 

Фото — Анастасія Мантач