Про викрадення цивільних військовими рф — розслідування «Слідство.Інфо» на Суспільному

Про викрадення цивільних військовими рф — розслідування «Слідство.Інфо» на Суспільному

13 лип. 2022

Як російські військові силоміць вивозять мирних мешканців за межі України та чи є механізм повернення їх додому 一 дивіться розслідування від журналістів «Слідство. Інфо» 14 липня у ранковому блоці міжрегіонального марафону «Суспільне. Спротив», який виходить на регіональних телеканалах Суспільного, зокрема Суспільне Одеса, щобудня з 7:00 до 11:00

За даними Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, випадків насильного вивезення українців за межі країни під час тимчасової окупації з лютого 2022 року 一 понад півтори тисячі. Ці люди стають заручниками армії окупанта 一 не як біженці, а як полонені. Їх тримають у в’язницях рф. Журналісти «Слідство. Інфо» розповідають про випадки таких викрадень, які сталися на Київщині у середині березня, а також запитують у правозахисників про механізм, як повернути викрадених мирних мешканців додому.

Онлайн-трансляція телемарафону «Суспільне. Спротив» 一 на сайтах філій та ютуб-каналі Суспільне Новини. Найцікавіші матеріали та інтерв’ю з ефіру 一 на ютуб-каналі Першого

«Слідство. Інфо» — це команда незалежних професійних журналістів, яка під час російсько-української війни знімає репортажі з обстріляних російськими військовими міст і селищ, ідентифікує російських військових та українських колаборантів. 

Загалом, Суспільне Мовлення співпрацює з командами «Слідство.Інфо», «Bihus.Info» та авторами програми «Схеми: корупція в деталях» від «Радіо Свобода». Найцікавіші випуски цих проєктів транслюють у телеефірі регіональних телеканалів Суспільного в межах проєкту «Суспільне. Спротив». Крім цього, суспільний мовник робить власні журналістські розслідування. Одне з останніх 一 «Буча 22» 一 вийшло в телеефірі 22 червня.

Марафон «Суспільне. Спротив» виходить щобудня вранці з 7:00 до 11:00 та ввечері з 17:00 до 21:00 на регіональних телеканалах Суспільного (крім Суспільне Донбас та Суспільне Крим). Це новини без маніпуляцій і за стандартами журналістики, включення з усіх регіонів України, практичні поради, як виживати та жити під час війни. 

Суспільне Мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший та Суспільне Культура й канали Суспільного радіо (Українське РадіоРадіо ПроміньРадіо Культура), а також 24 регіональні телерадіокомпанії.

Оперативні новини про Одещину шукайте на діджитал-платформах: