Фотопроєкт Суспільного про командирів, народжених за Незалежності: «Лисиця» з Одещини

Фотопроєкт Суспільного про командирів, народжених за Незалежності: «Лисиця» з Одещини

24 сер. 2022

31-шу річницю Незалежності ми зустрічаємо із понад двома тисячами кілометрів фронту. На кожній ділянці — молоді командири та командирки, які в різний спосіб потрапили до війська — за вибором, за покликанням, за необхідністю. Цього дня команда Суспільного Мовлення показати їхні обличчя. Усіх наших героїв об’єднує бажання бути зі «своїми людьми, там, де найважче». Тому кожен з них добре знає ціну незалежності.

«Лисиця» — Вікторія Кравченко, 30 років, народилася в Німеччині, виросла на Одещині. Ад’юнкт Національного університету оборони України ім. Івана Черняховського, у званні майорки

Читайте також: Історичні події світанку Незалежності — дивіться на Суспільному «Колапс: як українці зруйнували імперію зла»

Вікторія — етнічна болгарка, з сім’ї військовослужбовців. Батько служить у Повітряних силах. Дід Віктор також був пілотом та розбився у 1993 році при виконанні завдання, її назвали на його честь: «Армія – моя стихія. Коли постало питання, ким стати, то я не вагалася. Хотіла, щоб мною пишалися дідусь та батько».

Вікторія також служила в Повітряних силах, утім, після народження дитини вирішила більше часу присвятити науковій роботі: «Коли я була старшою офіцеркою відділення морально-психологічного забезпечення, то відповідала за психологічний стан полку, за увесь особовий склад».

Читайте також: До війни шив весільні сукні, зараз — одяг для ЗСУ. Історія українського румуна у «Відтінках України. Війна»

Вікторія легко знаходить підхід до людей та досягає із ними порозуміння, але вважає себе надміру емпатійною.

Незалежності дає таке визначення: «Це воля. Український вільний народ. Це коли ти не боїшся боротися за те, що для тебе важливе і цінне. Коли не боїшся відстоювати свою позицію».

Про командирів з інших регіонів можна прочитати за посиланням. 

Команда фотопроєкту:

Авторка проєкту, фотографка — Аліна Смутко

Фоторедакторка — Вікторія Курчинська

Продюсерки — Наталія Шимків та Анастасія Ісаєнкова

Авторка ідеї та редакторка проєкту — Христина Гаврилюк

За допомогу в створенні фотопроєкту вдячні: пресофіцерці 93-ї окремої механізованої бригади ЗСУ «Холодний Яр» Ірині Рибаковій; речниці Українського добровольчого батальйону «ОДЧ Карпатська Січ» Василині Наконечній; старшому солдатові 93-ї окремої механізованої бригади ЗСУ «Холодний Яр» Владиславу Косовському.

Суспільне Мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший та Суспільне Культура й канали Суспільного радіо (Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура), а також 24 регіональні телерадіокомпанії. Новини про Україну та регіони читайте на сайті suspilne.media.