Поради, що рятують життя: на Суспільне Одеса відбувся тренінг із безпеки

Поради, що рятують життя: на Суспільне Одеса відбувся тренінг із безпеки

14 вер. 2022

9-11 вересня у приміщенні відбувся тренінг з безпеки для журналістів. Навчалися команди редакцій одеських ЗМІ та Суспільне Одеса. Організувала тренінг Академія Суспільного Мовлення за сприяння Представництва «Фонду Фрідріха Науманна за Свободу» в Україні за підтримки Федеративної Республіки Німеччина.

«Знання, які даємо на наших тренінгах, потрібні не тільки журналістам, а й всім  співробітникам Суспільного. Ми знайшли формулу, коли спочатку навчаються журналісти, які збираються у відрядження в небезпечні райони. Потім до них, на домедичну підготовку  доєднуються ті, хто працює у філії. І вони всі разом 2 дні відпрацьовують сценарії із надання допомоги. Результатом проведення такого формату ми задоволені», — каже керівник Академії Суспільного Мовлення Олександр Дмитренко.

Читайте також: Тренінг із безпеки від Академії Суспільного Мовлення: відгуки учасників

Військовий кореспондент Артем Джепко навчав учасників, як оцінити й зменшити ризики, плануючи поїздку, розповів, що знімальній групі робити під час обстрілу. Тренер із першої допомоги Василь Кашуба разом з асистентами-інструкторами Курсів першої домедичної допомоги CAB показав, як надавати домедичну допомогу у разі поранення чи травми. Навчання відбулося з симуляцією небезпечних для життя ситуацій за участю акторів. 

«Тематика актуальна в умовах війни, але і поза війною вміння надати допомогу, наприклад, людям, які потрапили в аварію, або при інфаркті чи інсульті, коли важлива кожна хвилина, — це нормально для сучасної, відповідальної людини. Переконана, чим більше людей це вмітимуть, тим цивілізованішим буде наше суспільство, — каже продюсерка Суспільне Одеса Олена Кваша. Наша команда мала потребу в нових знаннях через професійну діяльність, водночас, важливим є популяризація таких навчань із першої допомоги, як життєво необхідних сьогодні. Допомагати — це просто». 

Загалом, команда Суспільного Мовлення у регіонах від початку повномасштабного вторгнення перебуває на передовій інформаційного фронту. Знімальні групи працюють у ворожому середовищі щодня, розповідаючи усій країні про злочини російської армії. Тому мовник ще з кінця 2021 року заохочує працівників проходити навчання з безпеки та домедичної допомоги й організовує відповідні тренінги. 

Нагадаємо, Академія Суспільного Мовлення — навчальний центр, який реалізує програми за участі тренерів європейських медіашкіл та міжнародних організацій, таких як Deutsche Welle Akademie, BBC Media Action, CFI, IREX, UN Women, Council of Europe Office in Ukraine, а також українських медіатренерів. 

Суспільне Мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший та Суспільне Культура й канали Суспільного радіо (Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура), а також 24 регіональні телерадіокомпанії. Новини про Україну та регіони читайте на сайті suspilne.media.

* Журналістів Суспільного відбирають за погодженням з генеральним продюсером новин відповідно до запиту філії.