На Суспільне Одеса повертається оновлений проєкт «Голос Болгар»

На Суспільне Одеса повертається оновлений проєкт «Голос Болгар»

7 жов. 2022

9 жовтня на екрани повертається оновлена соціально-просвітницька програма болгарською мовою «Голос Болгар». Дивитися нові випуски можна буде щонеділі о 9:35 на телеканалі Суспільне Одеса та слухати — щоп’ятниці о 20:20 на Українському Радіо Одеса, онлайн на сайті філії та ютуб-каналі Суспільне Одеса.

Читайте далі: «Ми вистоїмо. Ми такі різні, але такі рідні», 一 редакторка проєктів для нацспільнот Суспільне Одеса Анна Терзівець

Програма болгарською мовою з українськими субтитрами «Голос Болгар» виходить у телеефірі вже понад 20 років. Темами випусків були збереження історичних цінностей, традицій, звичаїв болгарського народу, який компактно проживає на території України (найбільше — в Одеській області, менше — в Запорізькій, Закарпатській, Кіровоградській областях і в Криму). 

Після 24 лютого команда Координаційного центру мовлення національних меншин призупинила випуски проєкту, і його редакторка Анна Терзівець працювала разом з усіма над репортажами для регіонального марафону «Суспільне. Спротив» та для загальнонаціонального марафону «Єдині новини». В оновленому проєкті продовжуємо розповідати історії життя українських болгар в умовах повномасштабного вторгнення росії в Україну, інтерв’ю та репортажі про вимушених переселенців у Болгарії.

Гостями першої серії програми стануть відомий у Харкові меценат, болгарин Юрій Хідзік, котрий займається волонтерством, допомагаючи ЗСУ та людям, постраждалим від війни, а також викладачка Одеського юридичного ліцею Анна Каланжова, яка разом зі своїми учнями працює на благо суспільства та протидію російській агресії.

Читайте далі: «Спільна мета» — на Суспільному стартував цикл інтерв’ю з угорцями Закарпаття 

Керівниця проєкту та ведуча програми Анна Терзівець, розповіла, що війна не просто змінила її життя, а й вплинула на професійну діяльність.

Анна Терзівець на зйомках «Голосу болгар» 

«До війни програма "Голос болгар" розповідала про колорит етнічних болгар, і показувала їхній фольклор, досліджувала болгарську кухню. Та все змінила війна. Сьогодні програма продовжить знайомити глядачів із сучасним життям болгар, але в кожній програмі тепер буде сюжет або історія про людей, які допомагають ЗСУ, переселенцям та суспільству, щоб пришвидшити нашу перемогу. У планах розповідати і про воїнів на лінії зіткнення, серед яких є великий відсоток етнічних болгар», — поділилася редакторка проєктів для нацспільнот Суспільне Одеса Анна Терзівець.

Суспільне Мовлення — єдине медіа в Україні, яке створює проєкти українською мовою про національні спільноти й корінні народи України та мовами нацспільнот, які є невіддільною частиною українського народу.

Координаційний центр мовлення національних меншин Суспільного забезпечує інформаційні права нацспільнот та корінних народів України. Завданнями Центру є сприяння збереженню та використанню мов нацменшин, знайомство соціуму з їхніми культурами, а також створення, розвиток й поширення контенту про національні спільноти та корінні народи. Команда Центру співпрацює з редакціями Суспільного, що виготовляють проєкти мовами нацспільнот в Ужгороді, Чернівцях та Одесі: координує та консультує їх. У своїй діяльності команда Суспільного мовника керується Концепцією мовлення з тематики національних меншин Національної суспільної телерадіокомпанії України.

Суспільне Мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший та Суспільне Культура й канали Суспільного радіо (Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура), а також 24 регіональні телерадіокомпанії

На Одещині Суспільне — це телеканал Суспільне Одеса, Українське Радіо Одеса та цифрові платформи: