Марафон Українського Радіо Одеса «Гартовані випробуваннями»: наслідки широкомасштабного наступу росії

Марафон Українського Радіо Одеса «Гартовані випробуваннями»: наслідки широкомасштабного наступу росії

22 лют. 2023

До річниці повномасштабного вторгнення рф команда Українського Радіо Одеса готує марафон під назвою «Гартовані випробуваннями». Радійники спільно з новинарями Суспільне Одеса підготували матеріали для двох випусків радіожурналів, які вийдуть в ефір 24 та 27 лютого о 12:35.

Читайте також: Залишаймося на зв’язку: частоти Українського Радіо та соцмережі Суспільне Одеса

Говоритимемо про те, з якими викликами зіштовхнулася Одещина внаслідок широкомасштабного наступу росії, як долали ці проблеми торік, а також відстежимо розвиток ситуації. Згадаємо, як створювалася одеська Тероборона, відтворимо обставини нападу росіян на острів Зміїний і розкажемо про долю оборонців острова станом на сьогодні. Також пригадаємо, як в перші ж дні одесити створили рух «Пісочниця», учасники якого набирали на пляжі пісок у мішки, з котрих спорудили блокпости та захист Одеського оперного театру й пам’ятника Дюку, і як цей рух переріс у благодійний фонд.

«Цей рік приніс багато болю, але й зробив нас міцнішими – під час марафону ми покажемо це, розповідаючи про героїв наших сюжетів. Наша команда працювала над темами повномасштабної війни протягом року, а також співпрацювала з редакцією новин. Така спільна робота – велика перевага і можливість панорамно розповісти історії», — каже випускова редакторка Українського радіо Одеса Діана Попкова.

Протягом року повномасштабної війни редакція Українського Радіо Одеса працювали як в студії, так і дистанційно у час найбільших загроз. Продюсерка  Суспільне Одеса Олена Кваша підготувала редакцію до віддаленої роботи напередодні вторгнення, і команда мала можливість працювати з безпечних локацій дистанційно, не перериваючи ефірного мовлення. 

Редакторки Українського радіо Одеса Наталя Железогло та Діана Попкова під час ефіру 24 лютого 2022 року

«24 лютого працювати почали ще з сьомої ранку: перевіряли інформацію про нібито висадження російського десанту в Одесі й передавали спростування колегам з національного марафону. А далі під звуки вибухів, які було чутно навіть попри звукоізоляцію студії, готували та вели прямі ефіри. В нашому ефірі представники Тероборони розповідали, куди йти добровольцям, очевидці з Подільська повідомляли про ракетний удар та загиблих, директор департаменту економічного розвитку доповідав, які запаси продуктів є в регіоні й що роблять, щоби на полицях був свіжий хліб, депутати повідомляли про інспекцію укриттів – наші слухачі отримували максимум інформації в режимі реального часу. А зараз ми пригадаємо больові точки початку широкомасштабного вторгнення для Одещини і покажемо розвиток – з чим ми всі впоралися і над чим ще маємо згуртовано працювати», — зазначає Діана Попкова

Українське радіо Одеса мовить через проводову мережу, онлайн та на FM частотах:

  • Одеса, Теплодар, Южне, Чорноморськ, Білгород-Дністровський — 91,4 FМ;
  • Кам’ янське (Арцизький район) — 103,3 FМ;
  • Болград — 105,7 FМ;
  • Велика Михайлівка — 104,5 FМ;
  • Вилкове — 107,6 FM;
  • Кодима — 102,6 FМ;
  • Подільськ — 103,6 FМ;
  • Рені — 105,9 FМ;
  • Тарутине — 99,2 FМ;
  • Захарівка — 102,1 FМ;
  • Березівка — 105,0 FМ.

Суспільне Мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший та Суспільне Культура й радіостанції Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура, а також 24 місцеві телерадіокомпанії та супутниковий телеканал Суспільне Новини. Новини про Україну читайте на сайті suspilne.media та діджитал-платформах.

На Одещині 一  це телеканал Суспільне Одеса, Українське радіо Одеса та цифрові платформи: