Суспільне Одеса покаже документальний серіал «Ми з України» від вінницької команди PLAI

Суспільне Одеса покаже документальний серіал «Ми з України» від вінницької команди PLAI

27 лют. 2023

27 лютого 3 березня у ранковому блоці всеукраїнського проєкту «Суспільне. Спротив» о 7:40 на Суспільне Одеса та інших місцевих телеканалах Суспільного Мовлення покажуть документальний проєкт «Ми з України» — це розповіді про життя та діяльність митців і менеджерів культури, які створила вінницька команда «Мистецького об’єднання “PLAI”». 

Серед героїв — Сергій Жадан, Олег Каданов, Катерина Калитко, Павло Нечитайло, Костянтин Пархоменко, Максим Демський, Олег Скрипка, Марина Лосєва та ще багато людей мистецтва, які зараз виборюють право України на волю й гідне життя. Всього цикл «Ми з України» містить 22 інтерв’ю. До показу заплановано п’ять серій проєкту.

Читайте також: 10 символів стійкості Суспільного Мовлення — які вони?

«Повномасштабна війна триває. Наші Сили оборони дають відсіч російському агресору. Втім, як на мене, важливо показати, що не лише військові нині борються, хоча, зрозуміло, що вони насамперед. Важливо показати, що це боротьба усього українського народу. По змозі борються й письменники, музиканти, інші публічні люди, наш народ у боротьбі єдиний. Тому я радий, що у нашого ранкового слота буде можливість показати глядачам цей проєкт», — зазначив продюсер ранкового блоку «Суспільне. Спротив» Сергій Татаренко.

«Війна змусила вчитись, діяти й не сумніватись у своїх силах. Так ми цілий рік знімали документальний серіал про українських митців, — розповідає одна з авторів проєкту Олександра Венславовська. — Хочемо поділитися з вами цінністю твердої позиції, думками та спільною ідеєю, впертою впевненістю, що Україна заслуговує на найкраще майбутнє»

Продюсери й автори ідеї: Олександра Венславовська, Володимир Подолян. Оператори: Микола Геркалюк, Марина Сербінович, Олександр Кохан, Євген Горун, Назар Назарук, Андрій Новіков, Ярослав Ільчишин. Режисер монтажу: Євген Горун.

Читайте також: День кримського спротиву та інтерв’ю з медиком з «Азовсталі» — у «Кримському питанні» на Суспільному

Нагадаємо, Суспільне Мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший та Суспільне Культура й радіостанції Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура, а також 24 місцеві телерадіокомпанії. Новини про Україну читайте на сайті suspilne.media та діджитал-платформах

На Одещині 一  це телеканал Суспільне ОдесаУкраїнське радіо Одеса та цифрові платформи: