"Фестиваль ідей" в Одесі відбудеться за медіапідтримки Суспільного

2 лип. 2019

24-26 серпня в Одесі відбудеться третій "Фестиваль ідей" – проєкт, який традиційно проводиться в Аспен Інституті штату Колорадо, США. UA: Суспільне мовлення – інформаційний партнер заходу.

"Фестиваль ідей" – це відкрита платформа для дискусій з приводу змін та розвитку українського суспільства. До участі в обговоренні запрошуються лідери бізнесу, медіа, місцевої влади, науки, благодійних організацій, мистецьких об’єднань та інших спільнот з усієї країни. Тематика цьогорічного фестивалю: "Українське суспільство в контексті глобальних тенденцій розвитку".

У події візьмуть участь близько 100 спікерів з України та світу, зокрема очікуються гості з Вірменії, Німеччини, Чехії, Польщі, Іспанії, Австрії, Канади. Повний список можна побачити тут.

"Це люди, які є провідниками трансформацій у своїй галузі та представляють технологічні, мистецькі, суспільні проєкти. Серед них є як уже відомі, так і ще не знайомі широкому загалу особи, але всі вони виконують важливу місію. Наша мета – дати можливість цим людям зустрітися, подискутувати, поділитися думками. Наша цільова аудиторія – це люди, котрі не може не думати", – зауважив Олександр Доброєр, керівник програм Impact Hub Odessa, член Програмного комітету фестивалю.

Цьогоріч однією зі спікерок "Фестивалю ідей" стала Ірина Славінська, продюсерка Суспільного радіо UA: Радіо Культура, яка презентуватиме тему "Навіщо нам культура?".

"На цю тему розмови мене надихнуло отримання премії пам’яті Олександра Кривенка. Капітула премії відзначила мене за відданість трансформації культурної журналістики та суспільних медій. До речі, цього року культурна журналістика вперше прозвучала в контексті премії. Тому для "Фестивалю ідей" я вирішила запропонувати розмову на дещо іронічно сформульовану тему: "Навіщо нам культура?". Під час виступу планую поміркувати про значення культурної тематики в медіа та суспільному житті, оскільки саме культурна журналістика дає змогу в нових і часто несподіваних ракурсах проаналізувати щоденні швидкі новини. Культурна журналістика – це пожива для повільного думання та творення планів на завтра чи навіть післязавтра. Звичайно, також я розповім про роботу UA: Радіо Культура та успіхи нашої команди", – сказала Ірина Славінська, продюсерка UA: Радіо Культура.

Тематичні потоки систематизують виступи спікерів та дозволять обмінятись думками учасникам різних підгруп. Зокрема організатори виокремили такі дискусійні блоки:

  • здорове суспільство,
  • суспільство знань,
  • суспільство творчості,
  • суспільство процвітання,
  • погляд у майбутнє,
  • безпечне суспільство.

Детальну інформацію про програму та спікерів можна дізнатись за посиланням, а також на Facebook-сторінці події.