Суспільне Одеса — інформаційний партнер проєкту «Як ми боремося: історії українського спротиву»

Суспільне Одеса — інформаційний партнер проєкту «Як ми боремося: історії українського спротиву»

17 лип. 2023

Суспільне Одеса та громадська організація «Post Bellum — Україна» уклали договір про співпрацю задля поповнення відеосвідчень для міжнародного усно-історичного архіву «Memory of Nations». Команда Суспільного допомогла партнерами у записі інтерв’ю для проєкту «Як ми боремося: історії нашого спротиву». Ці матеріали невдовзі будуть показані і на платформах Суспільного.

Читайте також: Суспільне Одеса транслюватиме Чемпіонат світу-2023 з водних видів спорту

Мета проєкту «Як ми боремося: історії нашого спротиву» — через історії українців та українок різних поколінь, регіонів та професій показати феномен українського громадянського суспільства та українців як дієвців великої історії. За словами продюсерки з виробництва Суспільне Одеса Олени Кваші, збереження пам’яті, особливо зараз, одна із відповідальних місій, до якої дотичні й медіа. 

Фото: Стефанія Амамджян

«Нам дуже близька ідея проєкту, відтак наше партнерство базувалося ще й на близькій ідеологічній основі. Було дуже приємно і відповідально долучитися до проєкту. В Одесі команда “Post Bellum – Україна” працювала вперше, тому ми хотіли, щоб вони отримали максимальну підтримку: від побутових питань (команда писала глибинні інтерв’ю по декілька годин – і умови для роботи були важливі) і до допомоги в пошуку героїв для записів. Мені здається, все вийшло. Чекаємо на результати. Суспільне, до речі, отримало можливість використовувати ці матеріали в роботі», — зазначає продюсерка Суспільне Одеса Олена Кваша

Фото: Сергій Ковальов

«Post Bellum — Україна» — це сестринська громадська організація чеської міжнародної організації Post Bellum, яка робить записи спогадів свідків та створює проєкти, які допомагають донести історії минулого до широкої аудиторії. 

Фото: Стефанія Амамджян

«Співпраця з Суспільне Одеса була важливою для нас не лише як ознака того, що наша робота затребувана і цікава у інших регіонах, і не лише як вияв одеської гостинності. Інтерв’ю, які ми знімаємо, мають на меті бути у майбутньому частиною освітніх, культурних та медіапроєктів тому співпраця з телебаченням для нас стратегічно важлива. “Пост Беллум — Україна” та Суспільне Мовлення торік разом організували пряму трансляцію вручення Нагороди Пам’яті народів з Празького Національного театру, де поруч з чеськими та словацькими свідками вперше був відзначений і український лауреат, Мирослав Маринович. Тож сподіваємося, що наша співпраця буде рости і розширятися, ми зможемо бути взаємнокорисними і створимо ще багато спільних, суспільно важливих і якісних проєктів», — зазначає директорка ГО «Post Bellum – Україна» Євгенія Нестерович.

Суспільне Мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший та Суспільне Культура й радіостанції Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура, а також 24 місцеві телерадіокомпанії та супутниковий телеканал Суспільне Новини. Новини про Україну читайте на сайті suspilne.media та діджитал-платформах.

На Одещині 一  це телеканал Суспільне ОдесаУкраїнське радіо Одеса та цифрові платформи: