Документальна експедиція з Одещини «Люди. Степ. Війна» — на Суспільному

Документальна експедиція з Одещини «Люди. Степ. Війна» — на Суспільному

7 сер. 2023

10 історій про українців, гагаузів, молдован та болгар Одещини, життя яких змінила повномасштабна війна, — дивіться на платформах Суспільного Мовлення документальну телеекспедицію «Люди. Степ. Війна»:

Читайте також: «Мій Крим» про корінні народи півострова — прем’єра на Суспільному

Кожна з історій проєкту зворушує — герої експедиції, що живуть від Тарутинського степу до Дунаю, діляться розповідями про свою долю, про боротьбу та віру. Ось декілька з них:

 

  • Ганна Васенко, гагаузка. Жінка  народилася та виросла на Одещині. Більше 50 років з сім’єю проживала в Запорізькій області, де вийшла заміж. Повернулася до рідного села не задовго до початку широкомасштабного вторгнення, щоб доглядати хвору матір. Зараз вже майже 2 роки, як не може потрапити до своїх рідних в окупації.

  • За півтори години Іван Ташогло разом з помічником та дружиною доять 400 овець. Чоловік має гагаузьке коріння,  родом з села Дмитрівка, але зараз проживає в Новий Іванівці, на Одещині. Більше 10 років Іван Ташогло займається вівчарством. 

  • Чоловік Марини Гранчар мріяв про доньку. Коли дізнався, що дружина носить дівчинку був дуже щасливий. Через кілька днів після новини його вбили під Бахмутом. 

Більше про плани, які назавжди змінила війна, а також про мрії — дивіться у проєкті «Люди. Степ. Війна» на платформах Суспільного. 

«Суспільне. Спротив» дивіться у телеефірі щодня з 7:00 до 11:00, з 12:00 до 16:00 та з 17:00 до 21:00 одночасно на телеканалі Суспільне Новини та усіх місцевих телеканалах Суспільного, включно із Суспільне Крим. 

Суспільне Мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший та Суспільне Культура й радіостанції Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура, а також 24 місцеві телерадіокомпанії та супутниковий телеканал Суспільне Новини. Новини про Україну читайте на сайті suspilne.media та діджитал-платформах.

Ця публікація була створена за фінансової підтримки Європейського Союзу. Вміст публікації є одноосібною відповідальністю DW Akademie/ Програми Медіафіт для Південної та Східної України та не обов’язково відображає погляди Європейського Союзу.