Ірина Кипоренко: контент UА: ОДЕСА як

Ірина Кипоренко: контент UА: ОДЕСА як "овочі" — вони корисні для вас

9 лип. 2019

Знайти і розповісти історії, які були б важливими для місцевого населення, а не тільки розважальними, а також зберігати нейтралітет було головною метою суспільного телеканалу UA: ОДЕСА у день президентських виборів.

Про це продюсерка Одеської філії Суспільного Ірина Кипоренко розповіла в інтерв’ю міжнародній некомерційній медіакомпанії Public Radio International.

В одному прикладі вона відправила репортера висвітлити, як голосувала жінка із вадами зору на своїй місцевій виборчій дільниці. Такий сюжет надає глибший погляд на проблеми, з якими стикаються люди з обмеженими можливостями при спробі проголосувати, адже тій жінці відмовили.

Продюсерка UA: ОДЕСА каже, що історії, в центрі яких справжні проблеми суспільства — це саме те, що відрізняє роботу філії Суспільного від показних сюжетів, які пропонують комерційні видання регіону.

Ірина Кипоренко описує інформаційно-розважальне висвітлення, яке переважає на місцевих комерційних каналах як “цукерку”, а висвітлення UA: ОДЕСА як "овочі". "Вони корисні для вас", — каже продюсерка. 

"Так працює НСТУ, щоб завоювати довіру у країні, де в населення найвищий рівень недовіри до новинних медіа", — зазначає авторка публікації Рене Гікман.