Теорія та практика: в Одесі відбувся тренінг для операторів південного хабу Суспільного

Теорія та практика: в Одесі відбувся тренінг для операторів південного хабу Суспільного

10 жов. 2023

Для операторів південного хабу Суспільного відбувся тренінг з підвищення теоретичної і практичної підготовки. Ментором став фахівець-аналітик творчого об’єднання «Крим» департаменту виробництва та розміщення регіонального контенту дирекції регіонального мовлення Суспільного Сергій Міщенко.

Читайте також: Зустрічі з командою Суспільне Одеса у громадах області: 20 — 25 жовтня

Учасники навчання з Одеси, Миколаєва та Херсона вдосконалили вміння працювати з освітленням на різних знімальних майданчиках, дізналися про сучасні технології контролю експозиції та кольорової температури, розібрали драматургію кадру та способи передавання настрою у відео.

Тренер запропонував теми-основи операторської майстерності: світло як основний засіб в мистецтві; монтажне розкадрування; документалістика в кіно і на телебаченні. Також аналізували змонтовані матеріали й зробили роботу над помилками.

«Це був дуже насичений практичною та необхідною інформацією майстер-клас. Корисний для операторів будь-якого жанру зйомки. Сергій ділився не лише знаннями по технічній та художній частині, а й своїм багатим життєвим досвідом, який хотілося слухати не перериваючи. Я відкрив для себе багато нових особливостей у постановці кадру, роботі зі світлом, та режисурі на знімальному майданчику, і впевнений що це виведе мої відеороботи на новий рівень», — зазначає оператор Суспільне Одеса Іван Хворостян. 

«Було дуже цікаво, слухав уважно, про що розповідали. Вдячний за організацію події, те що надавали, — чув вперше, дізнався про нові прийоми зйомки, які тепер зможу застосовувати в роботі», — дякує оператор Суспільне Херсон Ігор Педченко.

«На тренінгу, окрім операторів Суспільне Одеса були присутні колеги з Миколаєва і Херсона. Зрозуміло, що у операторів, які сьогодні знімають гарячі репортажі два головних завдання: відзняти подію і залишитися неушкодженими. Але я особисто тішусь тим, що після нашої Перемоги, колеги будуть застосовувати художні засоби в своїй роботі. Після тренінгу запропонували відвідати театральну виставу в Одеській музкомедії. Особисто дякую продюсерці Суспільне Одеса Олені Кваші, завдяки її небайдужості одеські тренінги проходять на високому організаційному і творчому рівні», — підсумовує Сергій  Міщенко.

Суспільне Мовлення — незалежна медіакомпанія з потужним охопленням на всіх платформах: телеканали Перший, Суспільне Новини, Суспільне Культура, Суспільне Спорт та національна мережа місцевих каналів; радіостанції Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура, Радіоточка. Лише перевірені новини читайте на сайті suspilne.media, на національних і місцевих діджитал-платформах. Ми мовимо мовами нацспільнот, представляємо Україну на Євробаченні, розвиваємо дитячий ресурс «Бробакс», навчаємо медіаспільноту в Академії Суспільного Мовлення. Захищаємо свободи в Україні.

На Одещині 一  це телеканал Суспільне ОдесаУкраїнське радіо Одеса та цифрові платформи: