Команда UA: ОДЕСА — на фестивалі «Місто професій»

Команда UA: ОДЕСА — на фестивалі «Місто професій»

23 вер. 2019

21 вересня відбувся фестиваль «Місто професій» в Одесі. Проєкт покликаний ознайомити дітей із різними професіями. UA: Суспільне мовлення — генеральний інформаційний партнер події.

На локаціях заходу представили майже 70 професій. На вході кожна дитина отримувала паспорт і могла «влаштуватися на роботу». Після короткого майстер-класу діти виконували різні завдання.

Команда UA: ОДЕСА допомагала дітям опановувати фах телерадіожурналіста й оператора: навчала їх говорити на камеру й брати інтерв’ю, використовувати професійне обладнання. Для цього облаштували окрему локацію.

«Дошкільнятам було цікаво сфотографуватися в радійному й телевізійному антуражі, одягнути студійні навушники, потримати диктофон, подивитися на світ довкола себе через камеру. Школярі молодшого віку вже мали досвід створення відеоблогів із прямими ефірами в соцмережах, тож із ними ми відпрацьовували техніку інтерв’ю та навички роботи в кадрі. Старшокласники цікавилися специфікою роботи журналіста саме на Суспільному мовнику й можливістю стажування на UA: ОДЕСА, а також навчалися створювати об’єктивні новини й токшоу», — прокоментувала лінійна продюсерка UA: Українське радіо Одеса Діана Попкова.

Нагадаємо, фестиваль «Місто професій» проходить у містах України вже вшосте. Цьогоріч перший захід проєкту відбувся в Києві 12 травня. На ярмарку працювала команда суспільного телеканалу UA: КУЛЬТУРА.