UA: ОДЕСА – інформаційний партнер V Міжнародного літературного фестивалю в Одесі

UA: ОДЕСА – інформаційний партнер V Міжнародного літературного фестивалю в Одесі

23 вер. 2019

З 25 по 29 вересня в Одесі проходитиме V Міжнародний літературний фестиваль, мета якого підкреслити культурний вплив Одеси, полікультурність цього міста та сприяти зміцненню зв’язків між Одесою та іншими культурними метрополіями Європи і світу. 

UА: ОДЕСА — інформаційний партнер події.

Цьогоріч фестиваль представить тридцять три автора із семи країн світу. Серед них є всесвітньо відомі гості, такі як Максим Біллер, Терезія Мора та Дурс Ґрюнбайн з Німеччини, Генрі Марш з Британії, Юрій Сльозкін з США, Франц Голер зі Швейцарії, Андрій Курков з України та ін.

Координатор V Міжнародного літературного фестивалю Максим Мельник у програмі «Ранок» на UA: ОДЕСА розповів про цьогорічну програму та локації фестивалю, а також про представників Одеси на заході.

«Літературний фестиваль створює майданчик для міжнародного обміну. Відвідувачі зможуть дізнатись про різноманітну, цікаву літературу та людей, що стоять за нею. Одним із завдань є бажання захопити молодь Одеси читанням. Традиційно ми приділяємо велику увагу юним читачам: дев’ять авторів представляють категорію книг для дітей та молоді. Вони зачарують аудиторію широким колом тем», розповів Максим Мельник.

Організатори прагнуть до інтеграції МЛО у вже наявні регіональні літературні співтовариства, у тому числі фестивалі у Львові, Чернівцях та Яссах (Румунія) і Київський Книжковий Арсенал, та до міжнародної кооперації з іншими міжнародними літературними фестивалями в рамках Word Alliance.

Урочисте відкриття фестивалю відбуватиметься у Будинку вчених 25 вересня о 18:00. Із вступною промовою фестиваль відкриє швейцарський письменник, лауреат численних літературних та художніх премій Швейцарії та Німеччини Франц Голер.


Докладно з програмою можна ознайомитися на офіційному сайті фестивалю.