Спецпроєкт до Дня вчителя в ефірі UA: ОДЕСА

Спецпроєкт до Дня вчителя в ефірі UA: ОДЕСА

3 жов. 2019

Спецпроєкт «25 причин любити вчителя» підготували регіональні телеканали UA: Суспільне мовлення, зокрема і UA: ОДЕСА, до Дня працівників освіти. Серію коротких відеороликів транслюватимуть 46 жовтня між програмами в ефірі суспільних телеканалів.

Проєкт містить двадцять п’ять історій, кожна до двох хвилин. Герої роликів — люди різного віку, інтересів та професій: діти, дорослі, літні люди, лікарі, учителі, спортсмени, військові та ін. Вони згадують моменти, коли педагоги були для них авторитетом, надихали на значущі вчинки чи впливали на їхнє майбутнє.

Кількість історій для проєкту вибрали невипадково. Через число «двадцять п’ять» Суспільне мовлення нагадує, що в складі України — 24 області та Автономна Республіка Крим.

Герой історії UA: ОДЕСА — Заслужений вчитель України, кандидат фізико-математичних наук Павло Віктор.

В професію Павла Віктора привів його батько Андрій Антонович - вчитель фізики, з яким вони разом майстрували багато пристроїв для демонстрації фізичних явищ на уроках. Зокрема, парову машину та турбину Павло Андрійович використовуює і сьогодні. Він говорить, що фізика - це не те, що написано в підручниках, це - не заумні формули, це - те, що нас оточує. Фізика - це життя.

Павло Андрійович серед своїх учнів почав практикувати віддалене навчання за допомогою трансляції своїх уроків в Skype. У 2010 році він почав викладати свої відеоуроки на YouTube. На разі в нього 325 тисяч підписників на YouTube каналі і більш ніж 15 мільйонів переглядів. 

"Якщо ви вже забули про шкільні предмети, десь у пам’яті загубилися імена вчителів або, наприклад, як я, боялися фізики так, що у вас калатає серце лише при згадуванні про закони та формули - перегляньте наш сюжет, познайомтеся з людиною, що беззаперечно любить свою професію та своїх учнів і згадайте сьогодні своїх вчителів", — додала редакторка ТО "Ранок" Одеської філії Суспільного Тетяна Сільвестрова.