UA: Українське радіо Одеса стає ближчим до слухачів

UA: Українське радіо Одеса стає ближчим до слухачів

11 жов. 2019

Вчора, 10 жовтня, на форматному конкурсі Національної ради з питань телебачення і радіомовлення UA: Українське радіо виграло 34 FM-частоти. Серед них — одна в Одесі.

Так, невдовзі стартує FM-мовлення UA: Українського радіо, зокрема і UA: Українського радіо Одеса на 91,4 FM.

«Отримання FM частоти на новітньому етапі для нас — це можливість стати ближчими до нашої аудиторії, розширити її. Коли почнемо мовити на 91,4 FM, наш ефір можна буде слухати, скажімо, в автомобілі, а в США це одна з найактивніших груп радіослухачів», говорить лінійна продюсерка UA: Українського радіо Одеса Діана Попкова.

У 2000-их роках Одеське радіо мовило на FM частоті 104,2 Мгц.

«Станція називалася “Радіо на Троїцькій”. Тоді редакція радіомовлення розташовувалася за адресою вул. Троїцька, 43-Б звідси і назва станції, яка припала до душі одеситам. Величезна кількість додзвонювачів, впізнавані ведучі, кілограми листів, деякі з котрих досі зберігаються в редакції», розповідає Діана Попкова.

На 2000-ий рік “Радіо на Троїцькій” ділило частоту зі станцією “Мама”.  Тоді 104,2 ФМ була у четвірці найпопулярніших станцій в Одесі, зокрема,  разом із “Просто Радіо”.  За два роки частину ефірного часу на 104,2 ФМ отримало “Армянське радіо” (саме так з помилкою зареєстрували станцію). А вже 2004-го року на хвилях 104,2 ФМ залишилося  лише “Армянське радіо”, яке по завершенню ліцензії виграло конкурс на частоту, оголошений Нацрадою з питань телебачення та радіомовлення України. Тодішній директор Одеського обласного державного радіо (“Українське радіо. Одеса” до реформи Суспільного мовника) Сергій Комар у книзі “Радіо і решта життя” зауважує, що під час першого засідання експертної комісії визначили 4 основні претенденти на частоту, і за голосуванням “Армянське радіо” ледве увійшло до четвірки, а ось вже під час другого засідання обговорювали лише “Армянське радіо”, жодну іншу організацію не розглядали, тож і рішення Нацради було відповідним: віддати частоту саме “Армянському радіо”. Колектив “Радіо на Троїцькій” вів боротьбу в інформаційному просторі за справедливий конкурс на частоту, однак безрезультатно.

Нагадаємо, в Одеській області UA: Українське радіо та UA: Українське радіо Одеса можна слухати в   FM  діапазоні Кам’ янське (Арцизький район) – 103, 3 ФМ, Болград – 105,7 ФМ, Велика Михайлівка – 104,5 ФМ, Кодима – 102,6 ФМ, Подільськ – 103,6 ФМ, Рені – 105,9 ФМ, Тарутине – 99,2 ФМ, Захарівка – 102,1 ФМ, Петровірівка (Ширяївський район) – 68, 99 МГЦ. Також он-лайн: http://ukr.radio/radio-od, у додатку TuneIn - Ukrainian radio Odesa або на сторінці UA: Українського радіо. Одеса у Facebook.

Загалом, вчора Суспільне радіо отримало рекордну за останні роки кількість FM-частот. Тепер UA: Українське радіо, UA: Радіо Промінь та UA: Радіо Культура мовитимуть ще на 87 FM-частотах.