UA: ОДЕСА відвідали  майбутні журналісти

UA: ОДЕСА відвідали майбутні журналісти

21 лис. 2019

На екскурсію до телеканалу UA: ОДЕСА завітали студенти-журналісти першого курсу Одеського національного політехнічного університету.

Продюсерка Одеської філії Суспільного Ірина Кипоренко ознайомила відвідувачів із діяльністю та цінностями Суспільного й розповіла про важливість суспільного мовника в розбудові незалежності держави. Особливу увагу приділила журналістським стандартам й етиці, а також розгляду підходів до створення новинних матеріалів.

Зокрема, відвідувачі цікавились, яка техніка й алгоритми прямого ефіру та, що робити, коли виникають нестандартні ситуації під час прямого ефіру?

Продюсерка UA: ОДЕСА розповіла про робочі моменти, які зазвичай лишаються за кадром. Студенти побачили як виглядає телебачення по той бік екрану, як готують програми до ефіру і що над створенням якісного контенту працюють не лише ведучі, а й ціла команда професіоналів: оператори, звукорежисери, монтажери, гримери. А ще поділилася секретами: чим заповнювати можливі паузи, як вийти із ситуації, коли інтерв’юера важко розговорити, та що робити, коли виникають нестандартні ситуації під час спілкування із гостем.

«Було дуже цікаво й пізнавально. Ми дізналися як відбувається процес зйомки телепрограм, а також зйомки і трансляція новин. Важливим для нас було дізнатися про стандарти журналістики та, на яких принципах працює Суспільне мовлення Одеси. Раді були почути, що це незалежне ЗМІ і це той приклад, якому хочеться наслідувати», — розповіла студентка Таїсія Узун.

Нагадаємо, у жовтні минулого року Суспільний мовник відкрив набір студентів на програму "Практикум на Суспільному" у 15-ти регіональних філіях. Учасники 2 місяці інтенсивно проходили практику на телебаченні та радіо.