«Робимо історію популярною!» — UА: ОДЕСА підтримує заходи Українського інституту національної пам’яті

«Робимо історію популярною!» — UА: ОДЕСА підтримує заходи Українського інституту національної пам’яті

27 лис. 2019

29-30 листопада в Одесі Український інститут національної пам’яті проведе зустрічі з відомими істориками, презентації резонансних видань Інституту та знайомство з їхніми авторами та героями, а також – розмова про сучасне українське кіно про війну та велика українська вечірка, де виступлять відомі виконавці. 

Популяризація української історії – одне з головних завдань Українського інституту національної пам’яті.

UА: ОДЕСА — інформаційний партнер події.

«Важливо, аби українська історія була цікавою для всіх українців. Вона має бути доступною та зрозумілою кожному. Тому ми поступово розширюємо свою діяльність, залучаючи до наших заходів щоразу більше людей. 29-30 листопада будемо віч-на-віч спілкуватися з українським Півднем. Сподіваюся, що це стане стартом нашої плідної роботи в Одесі», — зазначає перша заступниця голови Українського інституту національної пам’яті Аліна Шпак.

Також інститут представить результати п’ятирічної роботи й презентує своє південне представництво, яке відтепер працюватиме в Одесі. Південне міжрегіональне відділення УІНП, яке  об’єднає в собі  Одеську, Миколаївську, Херсонську області та Крим, очолив відомий одеський історик і ветеран російсько-української війни Сергій Гуцалюк.

«Роботи у нас – непочатий край. По-перше – це ретрансляція загальноукраїнської політики пам’яті, як от вшанування пам’яті жертв Голодоморів, яке відбувається цими днями чи інших знакових подій в нашій історії. А, по-друге – це популяризація живої історії Півдня України в загальноукраїнському масштабі, адже тут є про що говорити. Ну і, звичайно, налагодження співпраці з науковими колами, з громадськими організаціями – з військовими, волонтерськими, ветеранським середовищем. І наші заходи – перший крок до налагодження такої активної взаємодії з усіма, хто любить свій край і хоче знати про його історію більше», розповідає Сергій Гуцалюк.

Вхід на всі заходи вільний.

Загалом, про діяльність Українського інституту національної пам’яті та прийдешні заходи розповідатимуть представниці Українського інституту національної пам’яті, організаторки заходів Зоя Бойченко і Наталка Позняк-Хоменко 29 листопада у програмі «Ранок» на телеканалі UА: ОДЕСА (початок прямого ефіру о 7:00).

Детальнішу інформацію можна відстежувати тут.