Суспільне оновлює ранкове мовлення в регіонах

Суспільне оновлює ранкове мовлення в регіонах

12 гру. 2019

За підтримки міжнародних партнерів Суспільне розпочало дослідження аудиторії в регіонах, щоб оцінити власні програми регіонального мовлення та їхню відповідність запитам аудиторії. 

Серед продюсерів регіональних філій Суспільного створили робочу групу для розроблення оновленої концепції ранкового мовлення з огляду на отримані під час соціологічних досліджень дані. Очолив цю роботу продюсер Чернігівської філії Артем Шелковий.

Робоча група аналізує наявний контент «Ранків» у філіях, звертає увагу на поширення цих матеріалів у мережі та зворотний зв’язок від глядачів.

«Ми хочемо не просто створювати ранковий контент для регіонів, а й прагнемо, щоб він був популярним серед глядачів. Тож ключове завдання робочої групи — покращити якість контенту, який ми пропонуємо нашим глядачам у ранковому ефірі. На різних етапах до роботи також долучилися майже десять наших колег із різних регіонів. Нині ми фіналізуємо всі зібрані пропозиції і готуємо концепцію до обговорення та перевірки на «життєздатність», — сказав продюсер Артем Шелковий.

За словами генпродюсерки регіонального мовлення Марії Фрей, аби новий формат ранкового мовлення був якнайсучаснішим і популярним, Суспільне залучить експертів із європейських суспільних мовників.

«Міжнародний досвід підказує нам кілька шляхів покращення наших ранкових ефірів, більш ефективного використання наших творчих і матеріальних ресурсів. Ми також вивчили схеми роботи різних мовників світу над проєктами, спільними для всіх регіонів. Нині розробляємо власний проєкт, а відшліфувати нам його допоможуть міжнародні партнери — так званий show runner. Ми отримаємо експертну підтримку досвідчених колег із західного суспільного мовника», — каже Марія Фрей.

Роботу групи та розроблення нової концепції ранкового мовлення курує член правління Микола Чернотицький

«Хороший процес без результату — це не той підхід, за яким має працювати Суспільне. Ми націлені на результат: ранковий ефір, який дивляться й люблять наші глядачі у всіх регіонах. Тільки нова якість контенту дасть змогу цього досягти. Тож я покладаю великі надії на оновлену концепцію ранкового мовлення», — каже Микола Чернотицький.

Нагадаємо, 5 грудня Микола Чернотицький на координаційній зустрічі з менеджерами й продюсерами філій анонсував нову концепцію регіонального мовлення Суспільного, яка передбачає створення міжрегіональної платформи поширення контенту.