UA: ОДЕСА транслюватиме римо-католицькі Великодні богослужіння

UA: ОДЕСА транслюватиме римо-католицькі Великодні богослужіння

9 кві. 2020

12 квітня християни західного обряду відзначатимуть Воскресіння Христове, а православні та греко-католики — Вербну неділю. Суспільне транслюватиме богослужіння різних конфесій, аби віряни долучатися до спільної молитви безпечно — перебуваючи вдома.  

У неділю, 12 квітня, UA: ОДЕСА транслюватиме:  

  • 10:00 — Божественна літургія у Свято-Михайлівському кафедральному соборі Православної церкви України з нагоди свята Входу Господнього в Єрусалим;
  • 12:00 — Великодня Служба Божа та Апостольське благословення для Риму й усього світу (Urbi et Orbi) Святішого Отця Франциска з площі Святого Петра в Римі. Богослужіння супроводжуватиме синхронний переклад українською, а також мовою жестів.  

Трансляцію можна дивитись і онлайн на сайті Одеського Суспільного. 

Крім того, команда Суспільного показує в ефірі п’ятничне богослужіння й проповіді мусульман та недільні літургії православних християн і греко-католиків.  

Також 10 квітня телеканал UA: КРИМ транслюватиме традиційну п’ятничну молитву та прововіді духовних лідерів мусульман: 

  • 12:00 — намаз і проповідь, організовані Духовним управлінням мусульман України «Умма»;
  • 12:15 — настанова Духовного управління мусульман Автономної Республіки Крим;
  • 16:45 — п’ятнична проповідь із Київської соборної мечеті «Ар-Рахма», що організована Духовним управлінням мусульман України.

Нагадаємо, в Україні триває боротьба з поширенням коронавірусної хвороби. Через це діють карантинні обмеження для громадян.  

Суспільні телеканали транслюють богослужіння різних християнських конфесій та мусульман в ефірі від середини березня. UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА показують служіння Церкви євангельських християн-баптистів, Української євангельської церкви, Церкви християн віри євангельської, Церкви адвентистів сьомого дня та спеціальні проповіді й звернення лідерів інших релігійних об’єднань Всеукраїнської ради церков і релігійних організацій.