Ведучий програми

Ведучий програми "ЕнеЇда" Євген Клопотенко на UA: ОДЕСА розповів про шкільне харчування

20 вер. 2018

Кулінарний експерт, ведучий програми "ЕнеЇда" на Суспільному Євген Клопотенко 20 вересня в ефірі "Ранку" на UA: ОДЕСА розповів про проект поліпшення харчування у шкільних навчальних закладах, про головну проблему сучасного меню, а також скільки коштуватиме нове.

"Я просто хочу щось змінити, бо, насправді, 70 років не було ніяких змін, а лише поодинокі випадки, коли люди щось робили. Головна проблема меню – воно мертве. Треба туди додати трішки життя і сучасності", – каже кулінарний експерт, ведучий програми "ЕнеЇда" Євген Клопотенко.

Також Євген зауважив, що нове меню було розроблено спільно з нутриціологом, який досліджує, якої якості повинні бути всі необхідні для дитини поживні речовини, і як їх потрібно між собою поєднувати.

На запитання чи зовсім зникнуть страви, що є зараз у шкільному меню, Євген відповів: "Ні, це було б занадто популістично. Просто страви пройдуть етап еволюції. Їх треба поступово змінювати, крок за кроком".

Окрім цього, Євген Клопотенко розповів телеглядачам, як нове меню буде впроваджуватися у школах, і хто стежитиме за дотриманням норм: "Спочатку ми вводимо ці меню в деякі школи, і мої студенти будуть за цим стежити. Моя ціль така – зараз в їдальнях харчуються 25-30% дітей, я хочу, щоб їх було 50-60%".

"Спілкуватися зі справжнім професіоналом – цілковите задоволення, і найсмачніше в інтерв’ю з Євгеном те, як він майстерно приправляє розмову гумором, наче додає потроху спецій, щоб розповідь вийшла гострішою", – зазначила редакторка творчої групи "Ранок" Тетяна Сільвестрова.

Переглянути повний випуск програми "Ранок" з Євгеном Клопотенко можна на сторінці UA: ОДЕСА у Facebook.