UA: КУЛЬТУРА та Одеська філія Суспільного покажуть щоденники Одеського кінофестивалю

UA: КУЛЬТУРА та Одеська філія Суспільного покажуть щоденники Одеського кінофестивалю

13 лип. 2018

Не засмучуйтесь, якщо у вас не виходить відвідати найголовнішу кіноподію літа: Суспільне покаже все найцікавіше, що відбуватиметься на ОМКФ упродовж усіх днів заходу. Проект під назвою Українська нова хвиля. UA: КУЛЬТУРА на Одеському кінофестивалі виходитиме в ефір щодня о 20:30. Активну участь у підготовці проекту брала Одеська філія Суспільного, глядачі ТРК Одеса зможуть долучитися до ефірів у той самий час.

"Будь-який український кінофестиваль, особливо настільки великий, як Одеський — є важливим місцем сили для нової генерації українських кінорежисерів, деякі з яких представлятимуть там свої роботи вже не вперше. Два фільми цього року — стрічки "Коли падають дерева" Марисі Нікітюк та "Вулкан" Романа Бондарчука до цього мали прем’єри на фестивалях класу А (Берлінале та фестиваль у Карлових Варах). Це доводить що мистецького, вправного українського кіно дуже багато, хоча ми все ще потрапляємо на не дуже якісний український продукт в прокаті.

Протягом десяти днів команда UA: КУЛЬТУРА робитиме прямоефірні інтерв’ю та репортажі з ОМКФ, знайомитиме з ранніми роботами українських режисерів, які цього року представляють на фестивалі свої фільми абсолютно іншого, нового рівня. Для UA: КУЛЬТУРА присутність на Одеському фестивалі принципово важлива у рамках прагнення до нашої мети та місії — виходити за межі студій и бути присутніми там, де відбуваються великі культурні події. Окрім прямих ефірів з ОМКФ, ми здійснюватимемо трансляції з львівського фестивалю музики Моцарта. Долучайтеся до ефірів, щоб мати змогу за один вечір побувати й у Львові, і в Одесі", — розповів виконавчий продюсер UA: КУЛЬТУРА Лук’ян Галкін.

Місцем старту кожного випуску стане студія, куди для розмови будуть запрошувати учасників та відвідувачів події. Продовжуватимуть ефір щоденники ОМКФ наживо від виконавчого продюсера UA: КУЛЬТУРА Лук’яна Галкіна. Наприкінці кожного випуску глядачі зможуть переглянути інтерв’ю з молодими українськими режисерами та ранні стрічки Дмитра Сухоліткого-Собчука, Андрія Загданського, Надії Парфан. Нові фільми режисерів беруть участь у конкурсних програмах ОМКФ цього року.

До студії Одеської філії Суспільного завітають акторка Римма Зюбіна, засновниця Дикого театру Ярослава Кравченко, режисер Сергій Течинський, програмна директорка Одеського кінофестивалю Юлія Сінькевич та інші.

Перший день буде присвячено Олегу Сенцову. Гостем студії стане Олег Шевчук — актор та режисер одеського "Театру на Чайній", активний учасник акцій на підтримку Сенцова. Після ефіру, о 21:10, покажемо стрічку Олега Сенцова "Гамер", яка отримала дві нагороди на Одеському кінофестивалі у 2012 році. 13 липня незаконно ув’язненому українському режисерові виповнилося 42 роки.

Одеський кінофестиваль відбувається в Одесі з 2010 року. Головний приз — статуетка "Золотий дюк" та винагорода у розмірі 10 тисяч євро — вручать режисерові фільму за результатами глядацького голосування. Цього року в конкурсних програмах беруть участь 20 іноземних та 15 українських стрічок. Подія відбудеться з 13 по 21 липня.