UA: ОДЕСА запрошує на дебати кандидатів в мери та готова роздавати трансляцію місцевим телеканалам

UA: ОДЕСА запрошує на дебати кандидатів в мери та готова роздавати трансляцію місцевим телеканалам

29 жов. 2020

Суспільне Одеси готове бути незалежним майданчиком для проведення теледебатів кандидатів другого туру виборів на посаду Одеського міського голови та надати сигнал трансляції зацікавленим телеканалам.

Телеканал, радіо і діджитал-платформи Суспільного мовника Одеської області не належать жодній політичній чи бізнес-групі, працює винятково в інтересах українських громадян на кошти платників податків, тож може виступити майданчиком для незалежної дискусії кандидатів на рівних умовах.

«Три роки роботи, зокрема над передвиборчими проєктами, довели незаангажованість Суспільного мовника. Наразі ні в кого не лишається сумніву, що лише Суспільне в змозі надати дійсно незалежний майданчик для дискусії різних політичних сил. З усією відповідальністю ми готуємося до дебатів учасників другого туру виборів мерів у регіонах, аби провести їх максимально якісно, за найвищими стандартами журналістики. Водночас ми готові поділитися сигналом трансляції «Виборчий округ. Дебати» з усіма зацікавленими медіа, аби якнайбільше глядачів змогли побачити дискусію кандидатів і зробити зважений, поінформований вибір», — зазначила генпродюсерка регіонального мовлення Суспільного Марія Фрей.

За даними екзит-полу соціологічної групи «Рейтинг», до другого туру виборів міського голови Одеси можуть потрапити чинний мер Геннадій Труханов та народний депутат Микола Скорик. 

Одразу після офіційного оголошення результатів першого туру виборів  Суспільне Одеси надасть офіційні запрошення до участі в дебатах обом кандидатам. 

Суспільне Одеси готове роздавати трансляцію дебатів всім бажаючим на різних платформах і зацікавлено в участі місцевих незалежних журналістів в ефірі програми «Виборчий округ. Дебати». 

«Суспільне Одеси – єдиний незалежний майданчик в регіоні, ми закликаємо кандидатів на пост міського голови взяти участь в дебатах. Гарантуємо рівні умови для учасників, незаангажованість та професійність в редакторській підготовці проєкту. Чекаємо на офіційні результати та запрошуємо прийти на дебати», — розповіла продюсерка Суспільного Одеси Ірина Кипоренко.

Нагадаємо, з 5 по 21 жовтня в ефірі телеканалу UA: ОДЕСА вийшло 13 випусків проєкту «Виборчий округ. Місцеві» за участі кандидатів на посаду Херсонського міського голови та кандидатів у депутати Херсонської міської ради. З підсумками проєкту можна ознайомитися за посиланням.