«Буковинські загадки» покаже UA: ОДЕСА

«Буковинські загадки» покаже UA: ОДЕСА

30 жов. 2020

3 листопада на UA: ОДЕСА та в ефірі всіх регіональних телеканалів Суспільного стартує програма «Буковинські загадки» про життя на Буковині минулих століть. Проєкт відібрали торік на відкритому конкурсі «Створюй із Суспільним».

«Буковинські загадки» виходитимуть щовівторка о 18:40. Загалом в ефірі покажуть 24 випуски.

Читайте також: «Культ особистості» на UA: ОДЕСА

У проєкті йтиметься про історію Буковини. За словами автора Ярослава Адамчука, згадають про відомих підприємців, меценатів, діячів культури й політиків краю, розкажуть про унікальні палаци, культові споруди та адміністративні будівлі, які збереглися в первісному або ж зміненому вигляді.

«Значну частину часу в роботі над проєктом витратили на пошук хоч якихось матеріалів, бо про Буковину написано мало. Передусім дякую тим, хто долучився до реалізації проєкту, а це й оператор, і монтажери, і ті, хто начитував текст, бібліотекарі, буковинці, які розповідали історії та легенди, — коментує Ярослав Адамчук. — Упевнений, цей проєкт дасть відповідь не тільки на запитання про наш край, а й спонукає ще більше вивчати Буковину. Головне, щоб ці історії мотивували до пізнання, подорожей і підвищували інтерес до цікавинок своїх сіл, містечок та районів».

Нагадаємо, Суспільне запустило у виробництво 20 творчих проєктів для регіонального мовлення, які відібрали на відкритому конкурсі «Створюй із Суспільним» восени минулого року. UA: БУКОВИНА реалізує одразу чотири проєкти-переможці, два з яких: (Не)відомі Карпати та «Ок, я тобі поясню» — уже вийшли в ефірі всіх філій Суспільного.