«Виборчий округ» змінив формат ефіру через неявку учасників дебатів

«Виборчий округ» змінив формат ефіру через неявку учасників дебатів

16 лис. 2020

13 листопада о 19:20 на телеканалі Одеської філії Суспільного мовника — UA: ОДЕСА розпочалася трансляція токшоу «Виборчий округ. Дебати», присвяченого другому туру виборів міського голови.

Команда Суспільного Одеси запрошувала до участі у проєкті кандидатів на посаду Одеського міського голови Миколу Скорика та Геннадія Труханова. Обом кандидатам були надіслані офіційні запрошення на ефір. Ефір мав би вийти в форматі Дебатів. Однак, жоден з кандидатів на ефір не прийшов. Прес-секретарка Одеської міськради Наталя Мальцева заявила Суспільному, що Геннадій Труханов не ходить на дебати. Микола Скорик спочатку погодився, але за кілька годин до ефіру представниця його прес-служби надіслала Суспільному відповідь з відмовою.

«Довелося дуже оперативно адаптувати формат дебатів, але я передбачала і такий варіант. Вийшло дати глядачу основну інформацію про кандидатів, згадати їхні біографії і найголовніше їхній бекграунд. Сповідаємося, що одесити отримали корисні дані щодо обох», — продюсерка філії Суспільного UA: ОДЕСА Ірина Кипоренко.

Біографії кандидатів, їхні програми та ситуацію, що склалася навколо другого туру виборів в Одесі обговорили з експертом Міжнародного центру перспективних досліджень Ярославом Католиком, журналістом «Думська. Net» Миколою Яковенком та аналітиком руху «ЧЕСНО» Дмитром Черетуном.

Крім телевізійного ефіру, глядачі могли переглянути «Виборчий округ. Дебати» онлайн на сайті філії або подивитись пряму трансляцію ефіру на фейсбук-сторінці Суспільне Одеса. Відео дискусії доступне і на ютуб-каналі.

Нагадаємо, в ефірі Суспільного Одеси з  по 21 жовтня вийшло13 випусків проєкту «Виборчий округ. Місцеві» за участі кандидатів на посаду Одеського міського голови, кандидатів на посаду мера Білгород-Дністровська, Ізмаїла, Подільська, Чорноморська, Южного та кандидатів у депутати Одеської міської та обласної рад.