PMA Odesa Hub святкує другу річницю створення

PMA Odesa Hub святкує другу річницю створення

27 кві. 2021

2 роки тому відбулось урочисте відкриття Одеського хабу Академії суспільного мовлення — осередку медіаграмотності та розвитку незалежної журналістики на півдні України. Новий освітній простір і коворкінг було створено для працівників телерадіокомпанії, а також зовнішньої аудиторії — регіональних представників медіа й тих, хто цікавиться тематикою медіаграмотності. Простір створено за підтримки Deutsche Welle Akademie.

Читайте також: Курс мобільної журналістики — на сайті Академії суспільного мовлення

За перший рік Одеський хаб Академії суспільного мовлення відкрив першу в Одесі монтажну студію та коворкінг для сприяння якісній журналістиці й медіаплюралізму. Відбулося понад 60 подій на медійну тематику, які відвідали майже дві тисячі учасників. Були спікери не лише з різних міст України, а й з інших європейських країн. Медійників навчали: знімати й монтувати відео, робити журналістські розслідування, оцінювати ризики та дбати про власну безпеку, контактувати з правоохоронними органами, надавати першу медичну допомогу та багато іншого.

Якщо перший рік пройшов під знаком розбудови зв’язків та організації традиційних офлайн-заходів, то другий рік існування хабу показав, наскільки гнучко команда Академії може адаптуватись до нових глобальних умов. Пандемія внесла свої корективи у роботу, але команда змогла швидко адаптуватися, успішно вийти в онлайн і за другий рік існування провести понад 40 подій на медійну тематику, які загалом відвідали майже 1000 учасників. 

«Ми були одними з перших в Україні, хто почав активно використовувати онлайн технології для подолання рекомендованої у пандемії дистанції. Вже навесні 2020-го наша аудиторія мала змогу слухати лекції від спікерів не тільки з-за меж Одеси, але й з-за меж України. Не виходячи з власної оселі, учасники наших заходів мали змогу спілкуватися з гостями з Великобританії, Італії, Сполучених Штатів Америки», — розповідає завідувач відділу Одеського хабу Академії суспільного мовлення Станіслав Калач.

Також він зазначає, що не останню роль тут зіграло обладнання хабу. Потужні комп’ютери для трансляцій, професійні мікрофони та камери, а також необхідні засоби освітлення — все це одразу стало у пригоді в нових онлайн-реаліях. 

Читайте також: Відеобібліотека із тренінгами — на сайті Академії суспільного мовлення

«Події від Академії суспільного мовлення у хабах як у Києві, так і в Одесі, спрямовані на реалізацію програм корпоративної соціальної відповідальності телерадіокомпанії, а саме — збільшення рівня медіаграмотності громадян. Серед лекцій та тренінгів є формати для різних вікових груп й на різноманітні теми. Ми маємо мрію, аби такий освітній простір Академії був у кожному великому обласному центрі», — каже директорка з управління персоналом Вікторія Сидоренко.

Одеський хаб Академії суспільного мовлення знаходиться за адресою: вул. Фонтанська дорога, буд. 3. Більш детальну інформацію про події можна дізнатися на офіційній сторінці Одеського хабу Академії суспільного мовлення у Facebook.

Нагадаємо, Академія суспільного мовлення є підрозділом українського Суспільного мовника, що працює у партнерстві з Deutsche Welle Akademie, BBC Media Action та МЗС Німеччини. Сьогодні Академія організовує різноманітні навчальні програми для працівників Суспільного, стажування, навчальні тури до провідних мовників світу та курси іноземних мов, а також освітні події та заходи для зовнішньої аудиторії, у тому числі програми для дітей та молоді.