Фестиваль Odesa Photo Days 2021 пройде за інформаційної підтримки UA: ОДЕСА

Фестиваль Odesa Photo Days 2021 пройде за інформаційної підтримки UA: ОДЕСА

20 тра. 2021

З 21 по 23 травня в Одесі пройде єдиний в Україні міжнародний фестиваль сучасної фотографії Odesa Photo Days з темою «Ламаючи стіну». Одеська філія Суспільного (телеканал UА: ОДЕСА та UA: Українське радіо Одеса) інформаційно підтримує фестиваль.

Читайте також: Євробачення-2021: як голосувати і де дивитися

Сотні фото історій буде представлено з 47 країн. За три дні фестивалю відбудеться 10 подій: відкриття та закриття виставок, вечірні фотопокази, презентації фотопроєктів. Вхід на всі події вільний.

«За сім років існування Odesa Photo Days останній рік був найскладнішим. Разом з усім світом ми опинилися у мінливих, турбулентних умовах. 2020 року ми за три тижні повністю переформатували фестиваль під онлайн-формат та нові теми. Цьогоріч були вимушені у короткий термін перенести подію на травень через складну епідемситуацію. Сподіваємося, що зараз вже ніщо не стане на заваді провести міжнародний фестиваль сучасної фотографії в Одесі. Майже усі події відбуватимуться просто неба і ми просимо всіх гостей бути в масках та зберігати соціальну дистанцію, щоб насолоджуватися фотоісторіями з усього світу — на виставках та вечірніх фотопоказах»,— розповіла директорка та кураторка міжнародного фестивалю сучасної фотографії Odesa Photo Days Катерина Радченко.

Почнеться фестиваль 21 травня з фінісажу виставки «Переосмислення архіву» міжнародної дослідницької платформи PHROOM в Домі Блєщунова, де представлені роботи 30 авторів з 14 країн. Офіційне відкриття Odesa Photo Days 2021 відбудеться в рамках головної експозиції «Хто поруч з тобою?» у Музеї сучасного мистецтва Одеси.

Подивитись повну програму фестивалю можна – тут.

Які саме стіни буде ламати фотофест, який формат фестивалю нинішнього року, враховуючи карантинні обмеження, які нові програми можна буде побачити, де, як і коли все відбуватиметься Катерина Радченко розповіла у програмі «Радіодень» на UA: Українське радіо Одеса та телеканалі UA: ОДЕСА.

«Партнерства, що направлені на підтримку культури, просвіти, освіти — вважаю пріоритетними, вони відповідають нашим цінностям як Суспільного. Ініціативи в таких сферах мають отримувати підтримку і однодумців, від цього ефект впливу на суспільство, на зміни в суспільстві буде  більш ефективним. Тож, разом до якісних змін —  така формула наших партнерств. Дуже раді, що маємо довіру від таких проектів як Odesa Photo Days», — зазначає продюсерка Одеської філії Суспільного Олена Кваша.

Нагадаємо,UA: ОДЕСА разом із загальнонаціональними телеканалами UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й каналами Суспільного радіо (UA: Українське радіо, UA: Радіо Промінь, UA: Радіо Культура) входить до мережі найбільшого незалежного медіа в Україні — UA: Суспільне мовлення.

Дивитися і слухати програми й стежити за всіма заходами та випусками новин Одещини можна на сайті Суспільне | Новини, на сторінці Суспільне Одеса у Фейсбуці та UA: Українському радіо Одеса, а також онлайн на сайті філії.