Кількість загиблих внаслідок пожежі в психіатричній лікарні Одеси зросла до семи

17:29, 12 чер. 2019
 
Кількість загиблих внаслідок пожежі в психіатричній лікарні Одеси зросла до семи

Кількість загиблих внаслідок пожежі в психіатричній лікарні Одеси зросла до семи. Вчора в університетскій клініці на вулиці Пастера помер 90-річний чоловік - один з шести госпіталізованих після пожежі 10 червня. За словами Семена Табінського - заступника директора з медичної частини багатопрофільного центру Одеського медуніверситету, у пацієнта були опіки верхніх дихальних шляхів та інтоксікація продуктами горіння. Близько 17:00 11 червня у чоловіка зупинилося серце.

 

Як повідомила заступниця начальника медуправління департаменту охорони здоров’я ОДА Оксана Рокунець-Сорочан, наразі в двох лікарнях - 10й та 11й, на стаціонарному лікуванні залишаються троє жінок.

 

Сьогодні, в Одеській області оголошено День жалоби через загибель людей в Одеському обласному медичному центрі психічного здоров’я. Нагадаємо, пожежа в Одеському центрі психічного здоров’я виникла в понеділок увечері. 6-ро людей загинули того ж дня, -  5-ть пацієнтів закладу і медсестра. Четверо - під час пожежі, бо вчаділи, інші двоє - в реанімації однієї з міських лікарень. Усього на момент загоряння в корпусі центру була 51 людина. Пацієнтів, що не дістали травм, розмістили в інших медичних закладах міста. Розпочато 4 кримінальні провадження. Сім’ям загиблих виплатять по 100 тисяч гривень, травмованим - по 50 тисяч.