В Одесі співробітники Медичного університету не отримують зарплатню 6 місяців

17:28, 29 лис. 2019
 
В Одесі співробітники Медичного університету не отримують зарплатню 6 місяців
Працівники Одеського медичного університету та його клінік вийшли на акцію протесту вдень, 29 листопада. Про це повідомляє кореспондентка Суспільного. Вони вимагали, щоб їм виплатили зарплату за 6 місяців. Звертаються з вимогами до виконуючого обов’язки ректора університету Юрія Сухіна.

Люди перекривали ділянку вулиці Пастера на розі Ольгієвської. За словами учасників акції, їх близько 100.

Нагадаємо, затримки у виплатах заробітних плат та стипендій в Одеському медичному університеті почалися минулоріч. В травні цього року, Міністерство охорони здоров’я повідомило, що виплати затримуються через те, що прибічники екс-ректора Валерія Запорожана перешкоджають уповноваженим особам здійснювати управління закладу.
 
Зазначимо, 17 липня 2018 року через порушення трудового договору Міністерство охорони здоров’я звільнило з посади ректора медіну Валерія Запорожана. Тимчасовим ректором став Костянтин Аймедов. Після цього 30 серпня Окружний адміністративний суд Києва зупинив рішення про звільнення Валерія Запорожана.
Тоді замість Аймедова керувати вишем Міністерство призначило професорку Владлену Дубініну. В той же час вчена рада за участю екс-ректора Запорожана призначила керівником закладу Юрія Сухіна. Це рішення Міністерство охорони здоров’я не підтримало.