В Одесі рятувальникам проводять сеанси іпотерапії

11:54, 30 лис. 2019
 
В Одесі рятувальникам проводять сеанси іпотерапії

Сеанс іпотерапії провели для працівників Державної служби України з Надзвичайних Ситуацій в кінному клубі "Айвенго". Про це повідомила кореспондентка Суспільного.

Тренерка Ольга Олійник розповіла, що одне заняття з іпотерапії триває дві години. Спочатку людина розчісує коня, звикає до нього. Після цього катається на тварині: сидячі та лежачи. Імпульси від руху тварини, за її словами, які відчуває людина, допомагають нервовій системі.

“Наші конячки спеціально відібрані для іпотерапії — це іпотерапивтичні конячки, які дуже спокійні, емоційні, з добрим характером. Вони нічого не бояться. В принципі у всіх коней позитивна аура, коли конячка спокійна, добронравна і цю всю свою позитивну емоцію й ауру вони передають людям”, — поділилась Ольга Олійник.

Також тренерка розказала, що в іпотерапії не використовується звичайне сідло. Спеціальне іпотерапевтичне сідло має тільки ту частину, за яку можна триматися, а вершника від коня відділяє тільки тканина. Ольга Олійниу каже, що завдяки цьому з’являється можливість відчувати тепло коня, відчувати гарні емоції, які сприяють зняттю стресу.

За словами Ольги, коли людина їде на коні збільшується підняття самооцінки, тому що, погляд вершника спрямований зверху вниз.

“Професія рятувальника дуже небезпечна, вона дуже небезпечна не тільки для їх фізичного стану, але й для їх психічного стану. Тому у нас є психологічний відбір на цю службу. Як ми проаналізували саме загибель людей, особливо дітей, дуже важким тягарем ложиться на рятувальників. Тому ці положитєльниє емоції, це розслаблення як психологічне так і фізіологічне розслаблення — це дуже важлива річ і саме це дає іпотерапія”, — пояснила керівниця психологічної служби головного управління ДСНС України в Одеській Області Майя Грінько.

В Одесі заняття з іпотерапії для працівників Державної служби з надзвичайних ситуацій почали проводити з червня цього року. Вони проходять двічі на тиждень.