Новий відділ інституту національної пам’яті відкрили в Одесі

17:31, 30 лис. 2019
 
Новий відділ інституту національної пам’яті відкрили в Одесі

В Одесі презентували південний відділ Українського інституту національної пам’яті. Про це повідомляє кореспондентка Суспільного. Під час заходу також представили настільні інтелектуальні ігри для старшокласників та студентів. Презентація пройшла у науковій бібліотеці імені Грушевського.

Південне представництво об’єднає в собі Одеську, Миколаївську, Херсонську області та АР Крим. Керівником південного відділу Українського інституту національної пам’яті став історик та учасник бойових дій на Донбасі Сергій Гуцалюк.

Заступник голови Одеської обласної державної адміністрації Віталій Свічинський розповів чому керівником обрали саме Сергія Гуцалюка.

“Сергій багато років займався саме питаннями національно-патріотичного виховання молоді, питаннями відстоювання української справедливості в українській Одесі”, — поділився Віталій Свічинський.

В свою чергу. Сергій Гуцалюк розказав про свої плани на посаді.

“Розвінчування міфів антиукраїнських, антидержавних, антинародних — це є одним з основних завдань і тут звичайно ми не можемо обійтись без вчених істориків”, — розповів начальник південного міжрегіонального відділу інституту національної пам’яті Сергій Гуцалюк.

Також у рамках презентації південного відділу інституту відбулась демонстрація нових настільних ігор «Українська революція» і «УПА – відповідь нескореного народу». Розробник цих ігор Юрій Смертига розповів, що перед тим, як гратися в них потрібно буде прочитати спеціальні книги, що підготував інститут національної пам’яті. За словами Юрія, книги містять у собі інформацію, якої раніше не було в жодному підручнику.