63 роки на одній хвилі — до UA: Українське радіо Одеса завітав відданий слухач

63 роки на одній хвилі — до UA: Українське радіо Одеса завітав відданий слухач

11 чер. 2021

Минулого тижня до Одеської філії Суспільного завітав радіослухач Дмитро Вершинін, який слухає UA: Українське радіо Одеса (раніше, Одеське обласне радіо) вже 63 роки, але останнім часом радіосигнал розшукати в ефірі не міг. 

Дмитро Вершинін та продюсерка Одеської філії Суспільного Олена Кваша

Читайте також: Реновація старих будівель: досвід Одеси та Львова у «Радіодні»

Після вимкнення ультракороткохвильового передавача у серпні 2020 р. й переходу на частоту 91,4 FM Дмитро Вершинін втратив можливість слухати UA: Українське радіо Одеса. На його старенькому радіоприймачеві «Океан» немає можливості слухати ефіри місцевих новин та розповідей про резонансні події, а також про культурне життя Одеси. 

Кілька місяців він намагався розібратися – чому серед чотирьох діапазонів старого приймача відтепер неможливо почути одеську радіостанцію. Нарешті, він звернувся з проханням допомогти розібратися з причиною такої колізії до одного з журналістів UA: Українське радіо Одеса, чиє ім’я пам’ятав з ефіру, до Геннадія Степаненка. Спільно з головним інженером Олексієм Ярошенком журналіст виявив, що жодна з радянських моделей радіоприймачів не працюють в діапазоні FM, який нині і обслуговує місцеві радіостанції. Телевізор Дмитро Васильович не вважає для себе зручним пристроєм, оскільки через нього йому важче сприймати інформацію.

Дмитро Вершинін та Геннадій Степаненко

Аби Дмитро Вершинін міг слухати свої улюблені радіопередачі, керівництво Одеської філії Суспільного — менеджер Назарій Максимчук і продюсерка Олена Кваша — подарували  йому новий сучасний радіоприймач.

«Я і не знав, що керівництво телерадіокомпанії такі уважні, добрі і порядні люди. Велике спасибі», —  подякував Дмитро Вершинін. 

Олена Кваша, Дмитро Вершинін та Назарій Максимчук

«Раді були познайомится з Дмитром Васильовичем, показати йому телерадіокомпанію в роботі, особливо студію радіо, яке він так довго і віддано слухає. Тож, хвиля, яка нас єднає понад 60 років має бути в приймачі Дмитра Вершиніна й надалі», — зазначає продюсерка Одеської філії Суспільного Олена Кваша. 

Нагадаємо, UA: ОДЕСА разом із загальнонаціональними телеканалами UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й каналами Суспільного радіо (UA: Українське радіо, UA: Радіо Промінь, UA: Радіо Культура) входить до мережі найбільшого незалежного медіа в Україні — UA: Суспільне мовлення.

Слухати UA: Українське радіо Одеса можна онлайн та на частотах: 

  • Одеса — 91,4 FМ;
  • Кам’ янське (Арцизький район) — 103,3 FМ;
  • Болград — 105,7 FМ;
  • Велика Михайлівка — 104,5 FМ;
  • Кодима — 102,6 FМ;
  • Подільськ — 103,6 FМ;
  • Рені — 105,9 FМ;
  • Тарутине — 99,2 FМ;
  • Захарівка — 102,1 FМ;
  • Березівка — 105,0 FМ.

Дивитись Суспільне UA: ОДЕСА можна в ефірі та онлайн на сайті філії