UA: ОДЕСА відвідали майбутні журналісти

UA: ОДЕСА відвідали майбутні журналісти

25 чер. 2021

На екскурсію до Одеської філії Суспільного завітали студенти-журналісти першого курсу Національного університету «Одеська юридична академія».

Читайте також: 63 роки на одній хвилі — до UA: Українське радіо Одеса завітав відданий слухач

Продюсерка UA: ОДЕСА Олена Кваша ознайомила відвідувачів із діяльністю та цінностями Суспільного й розповіла про важливість суспільного мовника в розбудові незалежності держави.

Студенти побачили, яке на вигляд телебачення по той бік екрану, як готують програми до ефіру і що над створенням якісного контенту працюють не лише ведучі, а й ціла команда операторів, звукорежисерів, монтажерів, гримерів.

Також студенти відвідали радіостудію UA: Українського радіо Одеса, яку команда філії облаштувала для трансляції наживо програми «Радіодень» не лише на радіохвилях, а й у телеефірі.

Особливу увагу Олена Кваша приділила програмам власного виробництва філії. Зокрема вона розповіла про проєкти Суспільного Одещини для національних спільнот регіону, які виходять трьома мовами: «Ана тарафи» – гагаузькою, «Каса марє» – молдовською та «Голос болгар» – болгарською. Продюсерка зазначила, що Одеська філія Суспільного намагається представити події, історії з життя представників етнічних груп у всіх програмах та новинах.

«Було дуже цікаво. Ми побачили телестудію і радіостудії. Я думаю, що для студентів, особливо на першому курсі, така інформація і знання обов’язково потрібні для того, щоб розуміти, куди їм хочеться рухатися далі, в якій галузі їм хочеться працювати. Для них це дуже важливо. Спасибі вам велике за екскурсію», — подякувала кураторка практики кафедри прикладної лінгвістики НУ «ОЮА» Валентина Колесник.

«Для нас важливо тримати комунікацію зі студентами-журналістами, які в майбутньому можуть прийти до нас працювати. Вони вже цікавилися, як до нас потрапити на стажування та чи є шанс бути частиною колективу. Принагідно, звертаюсь і до керівників шкіл, закладів позашкільної освіти – приходьте в гості! Ми запрошуємо  ознайомитись із телевізійним та радійним закуліссям Суспільного телебачення Одеси», — зазначає продюсерка Одеської філії Суспільного Олена Кваша.

Нагадаємо, UA: ОДЕСА разом із загальнонаціональними телеканалами UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й каналами Суспільного радіо (UA: Українське радіо, UA: Радіо Промінь, UA: Радіо Культура) входить до мережі найбільшого незалежного медіа в Україні — UA: Суспільне мовлення.

Дивитися і слухати програми й стежити за всіма заходами та випусками новин Одещини можна на сайті Суспільне | Новини, на сторінці Суспільне Одеса у Фейсбуці та UA: Українському радіо Одеса, а також онлайн на сайті філії.