Команда Суспільне Одеса запустила словник мовами нацменшин

Команда Суспільне Одеса запустила словник мовами нацменшин

11 сер. 2021

Команда діджиталу Суспільного Одеси на інстаграм-сторінці запустила новий проєкт – словник молдовської, болгарської та гагаузької мови. Це серія коротких відео, в яких розповідатиметься, як перекласти певне слово трьома мовами. Почали з найпростішого – привітання.

Читайте також: UA: ОДЕСА відвідали діти й молодь із польської спільноти

За словами редакторки редакції нацменшин, авторки програми «Голос болгар» на UA: ОДЕСА Анни Терзівець, мовний словник стане корисним посібником жителям всієї України.

«Населення нашої країни полінаціональне і кожному з нас важливо знати прості слова на різних мовах. Впровадження мовного словника болгарською, молдавською та гагаузькою мовами буде дозованим і в розважальній формі. Тому приноситиме задоволення і надаватиме мовні навички користувачам соціальних мереж», — розповідає Анна Терзівець.

Загалом, команда випускатиме відео через день. Читачі інстаграм-сторінки Суспільного Одеси можуть долучитися до поповнення словнику новими перекладами. Для цього слід написати на сторінку мовника в Інстаграм у коментарях, яке саме слово, на вашу думку, має бути наступним.

«Наша родзинка це мовлення національних спільнот. І ми дуже хочемо поділитися з глядачами цією унікальною складовою не тільки через передачі для нацспільнот, а й через діджитал майданчики, радіо. Розмовник для тих, хто цікавиться історією своїх сусідів, планує візити в глибинку Одещини, думаю, дуже корисна штука. Власне, сама стежу і вчу болгарську, гагаузьку та молдовську мови», — зазначає продюсерка Одеської філії Суспільного Олена Кваша.

Нагадаємо, UA: ОДЕСА разом із загальнонаціональними телеканалами UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й каналами Суспільного радіо (Українське радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура) входять до мережі найбільшого незалежного медіа в Україні — Суспільне мовлення.

Дивитися онлайн проєкти UA: ОДЕСА і слухати програми Українського радіо Одеса можна на сайті філії. Оперативні новини про Одещину — на порталі Суспільне | Новини та на сторінці Суспільне Одеса у фейсбуці.