Національні спільноти Одещини вітають Україну з Днем Незалежності — дивіться на Супільному Одеси

Національні спільноти Одещини вітають Україну з Днем Незалежності — дивіться на Супільному Одеси

19 сер. 2021

До Дня Незалежності України національна редакція Суспільного Одеси підготувала низку привітань від представників національних спільнот Одещини. З 20 серпня відеоролики транслюватимуть в телеефірі UA: ОДЕСА та радіоефірі Українського радіо Одеса, а також їх можна переглянути на діджитал-платформах мовника.

Читайте також: Команда Суспільне Одеса запустила словник мовами нацменшин

Вітання прозвучать як рідною мовою спільноти (вірменською, гагаузькою, афганською, польською, німецькою, болгарською, грецькою), так і мовою країни, в якій вони проживають — українською. У роликах згадають і про досягнення та перемоги за часи Незалежності. 

Артем Караджян

«Вірменська громада України з давніх часів об‘єднує свої зусилля у прагненні робити нашу країну краще. Тож нехай сьогоднішнє свято додасть нам усім наснаги на шляху до нових досягнень та перемог. Вірменсько-українська дружба має багатовікову історію, мета вірменської спільноти зберегти, зміцнити та розвинути її», — зазначив голова представництва Спілки вірмен України в Одеській області Артем Караджян.

Голова Асоціації гагаузьких товариств України Юрій Димчогло вважає, що у якому б куточку нашої України ми не народилися, скільки б нам не було років і якою мовою ми б не говорили — в нас спільна Батьківщина і спільне майбутнє і тільки разом ми можемо його змінити на краще.   

«Ми продовжуємо взаємодію з національними спільнотами Одещини і, звісно, не уявляли собі День народження країни без наших добрих друзів в ефірі. Власне, ті представники національних  організацій, які змогли доєднатися до нашого марафону вітань були єдині в своїй щирості побажань і ключовий меседж був один ми  різні за своїм походженням, але всі ми українці. Вітання лунають українською та рідними для наших спікерів мовами. Тож, з 20 серпня в нашому теле- і радіо ефірі, на діджитал-платформі вже буде святковий настрій», — зазначає продюсерка Одеської філії Суспільного Олена Кваша.

Нагадаємо, UA: ОДЕСА разом із загальнонаціональними телеканалами UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й каналами Суспільного радіо (Українське радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура) входять до мережі найбільшого незалежного медіа в Україні — Суспільне мовлення.

Дивитися онлайн-проєкти Суспільного Одеси і слухати програми Українського радіо Одеса можна на сайті філії. Оперативні новини про Одещину — на порталі Суспільне | Новини та на сторінці Суспільне Одеса у Фейсбуці.