«Діалоги про Незалежність» — дивіться та слухайте на Суспільне Одеса

«Діалоги про Незалежність» — дивіться та слухайте на Суспільне Одеса

20 сер. 2021

З 23 по 25 серпня о 12:10 до 30-ї річниці Незалежності України на Українському радіо Одеса та телеканалі UA: ОДЕСА вийдуть святкові ефіри програми «Радіодень» під загальною назвою «Діалоги про Незалежність»

Читайте також: «Незалежність єднає» — святковий концерт на телеканалі UA: ОДЕСА

30-річний ювілей рідної країни спонукає до спогадів та аналізу пережитого. Три спецефіри «Радіодня» дозволять не лише перенестися у ту дійсність 1991 року, яка стала відправною точкою перетворень, а й ретроспективно оглянути окремі яскраві моменти у розвитку нашого багатого на таланти та етнічне різнобарв’я Одеського регіону. Учасники «Діалогів» пригадають власні враження від подій 30-річної давнини, спробують згадати, якими були їхні очікування від набуття державної самостійності і, звісно, матимуть можливість розповісти, як мрії втілювалися в життя. 

«Моїм завданням як модератора ефірів буде також виведення розмов про успіхи, про що гості наших студій завжди більш охоче розповідають, в русло аналізу помилок. Як ці задуми вдасться реалізувати в нашій радіотелестудії судити глядачам. Взяти участь у святкових спецвипусках зголосилися заступниця директора департаменту культури, національностей, релігій та охорони об’єктів культурної спадщини Одеської ОДА Ярослава Різникова, директор Держархіву Одеської області Петро Лук’янчук, генеральна директорка Одеської Національної наукової бібліотеки Ірина Бірюкова, професорка Одеської національної музичної академії ім. А. Нежданової Кармелла Цепколенко, заступниця начальника відділу науково-довідкового апарату Держархіву Одеської області Наталія Привалова та директор Міжнародного фестивалю «Два дні і дві ночі нової музики» Олександр Перепелиця», — розповідає редактор Українського радіо Одеса Геннадій Степаненко


«До Дня Незалежності ми готуємо три спеціальні телерадіопрограми “Радіодень”. Власне, ми спробуємо згадати, як зустрічала Одещина перший День Незалежність, якою була соціокультурна сфера, що з’явилося в нашому житті саме 24 серпня 1991 року і зробило нас такими, які ми є зараз: перші локальні українські музичні фестивалі, виставки, форуми, — розповідає продюсерка Одеської філії Суспільного Олена Кваша. Поговоримо і про політику, економіку. З гостями, а по суті співведучими, згадаємо і проаналізуємо наші 30. Маю намір продовжити цей цикл, оскільки тем ще багато, та й ювілей Одеської області наближається, було б чудово надати нашим слухачам та глядачам ексклюзивну та цікаву інформацію, своєрідний аналітичний, дослідницький зріз років, що минули за участі безпосередніх учасників подій та експертів».

Також на Українському радіо Одеса в ці дні транслюватимуть вітання до радіослухачів від представників національних товариств Одещини та розповідь одеситів про те, як вони доставили у будівлю Верховної Ради величезний жовто-блакитний прапор для урочистого внесення його до сесійної зали одразу після прийняття парламентарями Акту проголошення Незалежності України 24 серпня 1991-го року. Команда радійників підготує репортаж про морський парад в Одесі у випуску новин 24 серпня о 17:10 та запросить у віддалений куточок Одещини – місто Болград, де, крім державного свята, відзначатимуть 200-річний ювілей заснування міста у передачі «Вечірня студія» 25 серпня о 17:20.

Нагадаємо, UA: ОДЕСА разом із загальнонаціональними телеканалами UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й каналами Суспільного радіо (Українське радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура) входять до мережі найбільшого незалежного медіа в Україні — Суспільне мовлення. 

«Радіодень» спільний спецпроєкт Українського радіо Одеса та телеканалу UA: ОДЕСА, який виходить щодня по буднях о 12:10

Слухати Українське радіо Одеса можна онлайн та на частотах: 

  • Одеса — 91,4 FМ;
  • Кам’ янське (Арцизький район) — 103,3 FМ;
  • Болград — 105,7 FМ;
  • Велика Михайлівка — 104,5 FМ;
  • Кодима — 102,6 FМ;
  • Подільськ — 103,6 FМ;
  • Рені — 105,9 FМ;
  • Тарутине — 99,2 FМ;
  • Захарівка — 102,1 FМ;
  • Березівка — 105,0 FМ.

Дивитись Суспільне UA: ОДЕСА можна в ефірі та онлайн на сайті філії