Суспільне Одеса отримало 36 заявок на навчання мультимедійної журналістики

Суспільне Одеса отримало 36 заявок на навчання мультимедійної журналістики

7 лис. 2023

5 листопада завершилась реєстрація на навчання мультимедійної журналістики від Академії Суспільного Мовлення для жителів 32 громад Рівненщини, Одещини, Черкащини, Полтавщини та Дніпропетровщини. Загалом Суспільне отримало 250 заявок, зокрема 36 з громад Одеської області. Наразі анкети кандидатів розглядає команда проєкту, щоб обрати студентів курсу. 

Після навчання найкращі випускники стануть гіперлокальними кореспондентами та отримають роботу в команді Суспільного й необхідну для цього техніку. 

Читайте також: Навчання для майбутніх кореспондентів Суспільного у громадах: програма та тренерки

«Ми завершили прийом заявок і маємо 250 охочих навчатись та стати гіперлокальними кореспондентами Суспільного. Учасники реєструвалися поступово, але під час комунікаційних турів у кожній громаді ми відстежували збільшення кількості охочих, щоразу зустрічі в громадах спрацьовували, як підсилення, —  каже Євгенія Гайфер, керівниця напряму проєкту із розбудови гіперлокальної мережі Суспільного. — Зараз у нас вже триває відбір учасників навчання, плануємо з кожного регіону обрати 10-12 студентів. Місцеві команди аналізують всі заявки, і впродовж 6-10 листопада люди отримають листи про те, що вони пройшли відбір на навчання».

У проєкті розбудови мережі гіперлокальних журналістів команда Суспільного проїхала понад 6000 кілометрів, 1300 людей прийшли на зустрічі у громадах, вони озвучили сотні запитань і відгуків. Суспільне отримало запит на локальну тематику контенту та зібрало проблематику для майбутніх репортажів і програм.

Генпродюсер регіонального мовлення Суспільного Артем Шелковий наголошує: «Повномасштабна війна довела, що журналістика у регіонах надзвичайно важлива. На досвіді тих громад, де вже працювали на той момент гіперлокальні журналісти Суспільного — Сумщина, Харківщина, Чернігівщина — ми побачили, яку роль відіграли ці журналісти, як вони добували інформацію. Вони відзняли неймовірно цінні кадри».

Читайте також: 86% аудиторії Суспільного довіряють його новинам

Підтвердження участі у навчанні зареєстровані учасники отримають електронним листом. Перша група розпочне навчання 13 листопада, а навчання триватиме чотири тижні. Студенти слухатимуть онлайн-лекції і виконуватимуть практичні завдання. Учасники довідаються:

  • про стандарти журналістики, пошук тем, планування контенту та принципи конвергентної журналістики;
  • що таке сторітелінг і як він працює, як розробити тему й підготуватися до знімань; 
  • чому важливо проводити фактчекінг, як протидіяти дезінформації й розвивати критичне мислення;
  • основи знімання та монтажу в умовах війни.

Нагадаємо, Суспільне Мовлення — незалежна медіакомпанія з потужним охопленням на всіх платформах: телеканали Перший, Суспільне Новини, Суспільне Культура, Суспільне Спорт і національна мережа місцевих каналів; радіостанції Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура, Радіоточка. Лише перевірені новини читайте на сайті suspilne.media, на національних і місцевих діджитал-платформах. Ми мовимо мовами нацспільнот, представляємо Україну на Євробаченні, розвиваємо дитячий ресурс «Бробакс», навчаємо медіаспільноту в Академії Суспільного Мовлення. Захищаємо свободи в Україні.

На Одещині 一  це телеканал Суспільне ОдесаУкраїнське радіо Одеса та цифрові платформи: 

* Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. U-LEAD сприяє прозорому, стійкому та підзвітному багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає на потреби громадян, та розширює можливості громад.