«Той день» – спецпроєкт на UA: ОДЕСА до Дня Незалежності України

«Той день» – спецпроєкт на UA: ОДЕСА до Дня Незалежності України

21 сер. 2020

До Дня Незалежності України Суспільне Одеси підготувало серію відео «Той день»  спогади одеситів про 24 серпня 1991 року. Спецпроєкт вийде 23-24 серпня в ефірі телеканалу UA: ОДЕСА, а також на фейсбук-сторінці Суспільне Одеса. Крім цього, відео транслюватимуть у святковому спецвипуску  «Ранок на Суспільному» у понеділок.

Читайте також: Як країна святкує День незалежності — дивіться у «Ранку на Суспільному» в ефірі UA: ОДЕСА

Під час підготовки спецпроєкту журналісти опрацювали близько 20 потенційних історій. Провели предінтерв`ю. Шукали в бібліотеках інформацію про 24 серпня 1991 року. В результаті відібрали три найбільш цікаві та різнопланові історії людей, які поділилися своїми спогадами. Тож, спогадами у відео поділяться поет і психіатр Борис Херсонський, філософ і співголова Народного Руху в Одесі Євген Акимович та художник і громадський діяч Сергій Савченко.

Борис Херсонський

24 серпня Сергій Савченко був на мітингу у центрі Одеси в очікуванні проголошення Незалежності, Борис Херсонський висвітлював цей мітинг як журналіст місцевої газети, а Євген Акимович зібрав два автобуси одеситів та поїхав до Києва, щоб особисто занести український прапордо Верховної Ради.

Сергій Савченко

«Ми вирішили заглибитися в історію подій 24 серпня 1991 року, а саме: дізнатися, що тоді відбувалося в місті, чим жили люди, зазначає продюсерка Одеської філії Суспільного Ірина Кипоренко. — Це не загальновідомі сторінки історії Одеси, тому для нас було відкриттям, що в той день проходив мітинг, що були люди, які автобусами їхали в Київ — зустрічати Незалежність. Сподіваємося, ці історії стануть відкриттям і для глядачів».

Євген Акимович

Нагадаємо, дивитися онлайн телеканал UA: ОДЕСА можна на сайті od.suspilne.media. Архів телепрограм — на ютуб-каналі Одеського Суспільного.