Суспільне Одещини розпочало освітній марафон для майбутніх абітурієнтів та їхніх батьків

Суспільне Одещини розпочало освітній марафон для майбутніх абітурієнтів та їхніх батьків

20 кві. 2021

Вчора, 19 квітня на UA: Українське радіо Одеса та телеканалі UA: ОДЕСА стартував освітній марафон для майбутніх абітурієнтів та їхніх батьків. Він триватиме щобудня з понеділка по п’ятницю в межах програми «Радіодень». Початок о 12:10

Читайте також: «Радіодень» стартував в телеефірі UA: ОДЕСА

Протягом декількох тижнів в ефірі з’являтимуться представники професійно-технічних закладів аби розказати, які пропозиції є для тих, хто закінчує школу цього року. Зокрема під час ефіру можна дізнатись, що чекати абітурієнтам, що може запропонувати навчальний заклад, про особливості вступу, проблеми та варіанти їх вирішення.

«Ми стартували з низкою ефірів про професійно-технічну освіту в області. На жаль, на мою думку, ця ланка в освітньому процесі України не всюди отримує заслужену увагу від вступників, і до сих пір потерпає від упередженого ставлення, що навчання в професійно-технічному закладі це доля «трієчників» та невдах, яких не взяли у вищі навчальні заклади, — розповідає продюсерка Одеської філії Суспільного Олена Кваша. Тож, на підтримку тих, хто з ключем, газовою сваркою або кухарським ножем у плити – вирішили поки не фільм зняти, але в ефірах спробувати розібратися – що ж це за освіта така? Де і на кого вчать в Одеській області. До участі запросили всіх, хто працює в цій сфері в області».

Що потрібно знати і вміти, аби освоїти професії кухаря, кондитера та бармена на міжнародних суднах? Про це розповіли під час першого ефіру марафону відповідальна секретарка приймальної комісії Одеського вищого професійного училища морського туристичного сервісу Анна Михайленко, заступниця директора навчального закладу Оксана Довженко та випускник училища Роман Федотов.

«Ідея створення такого марафону дуже чудова. Зараз карантин і зрозуміло, що наш навчальний заклад ніяк не може запросити вступників, як ми це робили раніше. Ми зрозуміли, що нам про себе треба якось сказати. Цей марафон дає змогу розказати про наш навчальний заклад, про всі тонкощі та підготовку до вступу. Тому це дуже важливо і ми дякуємо організаторам, що у нас є така змога», — подякувала Анна Михайленко. 

Нагадаємо, UA: ОДЕСА разом із загальнонаціональними телеканалами UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й каналами Суспільного радіо (UA: Українське радіо, UA: Радіо Промінь, UA: Радіо Культура) входить до мережі найбільшого незалежного медіа в Україні — UA: Суспільне мовлення.

«Радіодень» спільний спецпроєкт UA: Українського радіо Одеса та телеканалу UA: ОДЕСА, який виходить щодня по буднях о 12:10

Слухати UA: Українське радіо Одеса можна онлайн та на частотах: 

  • Одеса — 91,4 FМ;
  • Кам’ янське (Арцизький район) — 103,3 FМ;
  • Болград — 105,7 FМ;
  • Велика Михайлівка — 104,5 FМ;
  • Кодима — 102,6 FМ;
  • Подільськ — 103,6 FМ;
  • Рені — 105,9 FМ;
  • Тарутине — 99,2 FМ;
  • Захарівка — 102,1 FМ;
  • Березівка — 105,0 FМ.

Дивитись Суспільне UA: ОДЕСА можна в ефірі та онлайн на сайті філії.