Перша виїзна студія програми «Радіодень» Суспільного Одещини на «Інтелект-форумі»

Перша виїзна студія програми «Радіодень» Суспільного Одещини на «Інтелект-форумі»

26 тра. 2021

21-23 травня в Одеській національній науковій бібліотеці відбулися Всеукраїнська виставка-форум «Українська книга на Одещині» та «ОдесаБібліоСаміт». Ці два заходи об’єднує «Інтелект-форум», у межах якого відбулася панельна дискусія «Креативні індустрії України в позитивному перетворенні сучасного світу». Одеська філія Суспільного (телеканал UА: ОДЕСА та UA: Українське радіо Одеса) інформаційно підтримувала подію. На форумі працювала виїзна студія UA: Українське радіо Одеса.

Читайте також: UА: ОДЕСА покаже виставу Стефаника «Вона — Земля» з Русова

«”Інтелект-форум” поєднав два потоки подій: в книжковій сфері – ХХІІ Всеукраїнської виставки-форуму «Українська книга на Одещині» і “ОдесаБібліоСаміт”, під час якого бібліотекарі, архівісти, музейники навчаються опановувати різні технологічні інновації. І з цим краще промотувати книги і читання в нашій державі. Слугувати, за разом, весь “Інтелект-форум” має гуманітарному розвитку нашої держави, ефективній промоції України в цьому мінливому світі. Ми переконані, що поєднання зусиль бібліотекарів, видавців, авторів, медійників, журналістів неодмінно дасть позитивний результат. Це позитивне перетворення світу, яке ми робимо разом», — зазначає генеральна директорка Одеської національної наукової бібліотеки, заслужена працівниця культури України Ірина Бірюкова.

Продюсерка Одеської філії Суспільного Олена Кваша, директорка Одеської національної наукової бібліотеки Ірина Бірюкова та регіональна PR-фахівчиня Суспільного Юлія Муконіна

Команда «Радіодня» розпочинає цикл передач з «Інтелект-форуму», ексклюзивно надаючи візії розвитку креативних індустрій від провідних спікерів дискусійної панелі: відомих українських авторів Ірен Роздобудько та Андрія Кокотюхи, директора Книжкової палати України ім. І. Федорова Миколи Сенченко та президента Української асоціації видавців та книгорозповсюджувачів Олександра Афоніна, заступниці міністра культури та інформаційної політики України Лариси Петасюк, а також президентки національної секції  IBBY Міжнародної ради з дитячої та юнацької книги Алли Гордієнко.

Читайте також: Суспільний мовник Одещини та Одеський національний академічний театр опери та балету підписали Меморандуми про співпрацю

Микола Сенченко, Олександр Афонін та редакторка Суспільного в Одесі Діана Попкова

У першому спецвипуску літератори Андрій Кокотюха та Ірен Роздобудько розмірковували про вплив пандемії та карантину на книжкову галузь.

Ірен Роздобудько та Діана Покова

Головна режисерка ефіру UA: ОДЕСА Тетяна Гонтаренко, Андрій Кокотюха та Діана Попкова

«Це був цікавий досвід, адже в режимі виїзної студії ми раніше не працювали. 2018-го року на День української мови та писемності організовували виїзну локацію для написання «Диктанту національної єдності», звідки робили пряме включення паралельно й в ефір телеканалу UA: ПЕРШИЙ та Першого каналу UA: Українське радіо. То був live репортаж з елементами інтерв’ю. Цього ж разу мали зовсім інший формат: запис розгорнутих бесід нон-стоп із шістьма спікерами, поки тривала панельна дискусія. Потрібно було швидко орієнтуватися, концентруватися та застосовувати попередній багаж знань. Це особливий драйв. Мовити з місця події, відчуваючи атмосферу заходу, – це абсолютно інші відчуття та інша тональність передачі», — ділиться враженнями редакторка Суспільного в Одесі Діана Попкова.

Олена Кваша, Лариса Петасюк та Діана Попкова

«Ми вперше працюємо у форматі виїзної студії. Хвилювалися, команда спрацювала дуже добре. Я рада, що нам вдалося реалізувати задум, дуже вдячна за організаційну підтримку директору бібліотеки Ірині Бірюковій та її команді, особливо хочу, відмітити роботу Людмили Антипової, яка фактично стала гостьовою редакторкою нашої студії і безперервно постачала нам гостей. Власне, хочу нагадати, що підтримка культури і просвіти є нашим пріоритетом на цей рік. Відтак, думаю, що наших редакторів і символіку глядач і слухач буде бачити і чути частіше на нових локаціях у форматі виїзної студії», — зазначає продюсерка Одеської філії Суспільного Олена Кваша.

Окрім цього, напередодні події керівництво Одеської філії Суспільного — менеджер Назарій Максимчук і продюсерка Олена Кваша та генеральна директорка Одеської національної наукової бібліотеки, заслужена працівниця культури України Ірина Бірюкова підписали Меморандуми про співпрацю.

Ірина Бірюкова та Олена Кваша

Мета Меморандуму — консолідація зусиль, спрямованих на сприяння реалізації прав громадян на користування культурними досягненнями; збереження літературної, культурної та документальної спадщини, а також встановлення партнерського співробітництва в питаннях розвитку культури на Одещині.

Нагадаємо, UA: ОДЕСА разом із загальнонаціональними телеканалами UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й каналами Суспільного радіо (UA: Українське радіо, UA: Радіо Промінь, UA: Радіо Культура) входить до мережі найбільшого незалежного медіа в Україні — UA: Суспільне мовлення.

Дивитися і слухати програми й стежити за всіма заходами та випусками новин Одещини можна на сайті Суспільне | Новини, на сторінці Суспільне Одеса у Фейсбуці та UA: Українському радіо Одеса, а також онлайн на сайті філії.