Забудова схилів: в Одесі пройшла акція протесту

18:49, 30 лис. 2019
 
Забудова схилів: в Одесі пройшла акція протесту

30 листопада в Одесі на 13-й станції Великого Фонтану пройшла акція проти забудови схилів, під час якої мітингувальники намагалися підпалити шини.  Про це повідомила корреспондентка Суспільного. До акції долучилися люди, які мешкають поблизу, і члени громадської організації «Спільна мета». 

Учасники акції зібрались о 12:00 біля огородженої території на 13-й станції Великого фонтану. Частина мітингувальників намагалась розпалити шини біля воріт огородженої території. Вони вимагали у поліції, щоб їх пропустили за паркан. 

Згідно з інформаційною дошкою, тут має будуватись підпірна стіна, вона включає будівництво дороги шириною 6 метрів і довжиною 700 метрів.  За словами адвокатки Марини Мельник, яка представляє інтереси місцевих жителів, забудовник замість підпірної стінки може будувати багатоповерхівку.

“Будівельні роботи на території, яка генеральним планом визначається як паркова зона. Вона передбачена для рекреації, для відновлення, на ній заборонено будівництво будь-яких житлових комплексів, під’їзних доріг. Проте забудовники оминають дані положення законодавства під видом будівництва апартаментів”, — розповіла адвокатка, що представляє інтереси місцевих жителів Марина Мельник.

Організатори акції також наголосили на тому, що на даній ділянці обіцяли зміцнити схил, натомість почали будівництво 9-ти поверхівки. Вони розповіли, що за день на схилі з’явився новий зріз. 

“Ми побачили зрізаний схил, що було незаконно зроблено цієї ночі і вчора вранці. Бульдозер зрізав схил. І це та сама дорога, яка робиться для підвозу матеріалів. І це навіть відхилення від того проєкту підпірної стінки, який вони затвердили”, — розповів учасник акції Віталій Рухлін.

Місцеві мешканці вважають, що й будівництво підпірної стінки зайве.

“Навіщо укріплювальна стіна, якщо тут були дерева, які своїми коренями, що йдуть у землю на 2,5-3 метри, були найкращими укріплювачами цієї землі, цих склонів”, — поділилась місцева жителька Емма.

Люди збирали підписи в комітет Верховної Ради, щоб депутати розглянули це питання, а також для звернення до відповідних інстанцій, щоб анулювати дозвіл на проведення будь-яких робіт на цій ділянці. Акції протесту люди обіцяють проводити до тих пір, поки не припиняться будь-які роботи на даній ділянці.