В Ізмаїлі розпочала роботу гіперлокальна кореспондентка Суспільне Одеса

В Ізмаїлі розпочала роботу гіперлокальна кореспондентка Суспільне Одеса

19 лют. 2024

В одній із найвіддаленіших громад Одещини розпочала роботу перша гіперлокальна кореспондентка Суспільне Одеса Наталія Гаврилова. Її обрали з-поміж учасників навчання журналістики в межах проєкту розбудови гіперлокальної мережі Суспільного, аналізуючи досвід і те, як вона проявила себе під час виконання завдань курсу.

Читайте також: Розповідати, як живе регіон: шеф-редакторка Суспільне Одеса про пошук гіперлокальних кореспондентів

Наталія Гаврилова закінчила факультет української філології та соціальних наук Ізмаїльського державного гуманітарного університету. З 2017-го до 2023 року працювала кореспонденткою на місцевому телебаченні. Потрапити на  Суспільне мріяла давно. Наталія розповідає: коли побачила оголошення, що команда шукає гіперлокального кореспондента, одразу вирішила спробувати. Пройшовши онлайн-навчання та презентувавши фінальну роботу, отримала запрошення на працевлаштування.


«Я завжди хотіла вийти за межі міського телебачення та спробувати себе у чомусь більшому, але одночасно не хотілося назавжди покидати рідне місто, бо там моя сім’я, рідні, близькі. Тому цей проєкт став прекрасною можливістю поєднати все це. Дуже рада, що зможу розповідати новини рідного міста на всю область, а можливо і на всю Україну. Щиро дякую команді Суспільного за такий класний проект, навчання та підтримку», — зазначає Наталія Гаврилова.

Команда Одеси продовжує пошук тих, хто стане голосом своєї громади на Суспільному. Якщо ви активна людина, мрієте працювати у медіа — пишіть нам на електронну пошту news.odesa@suspilne.media або телефонуйте за номером телефону +38 097 209 2979

«Ми продовжуємо пошук кореспондентів у громадах, щоб посилювати їхню присутність у інфопросторі Одеської області. Шукаємо людей, які вже мають досвід, проте будемо навчати та допомагати на старті, аби отримувати якісний продукт», — розповідає шеф-редакторка Суспільне Одеса Діана Зубар.

Нагадаємо, Суспільне Мовлення розбудовує мережу кореспондентів, які працюватимуть на рівні територіальних громад. Торік місцеві команди Суспільного відвідали 32 громади Рівненщини, Одещини, Черкащини, Полтавщини та Дніпропетровщини, щоб запросити тамтешніх жителів на безкоштовне навчання універсальної журналістики та обрати, хто стане голосом своєї громади на Суспільному.  

Суспільне Мовлення — незалежна медіакомпанія з потужним охопленням на всіх платформах: телеканали Перший, Суспільне Новини, Суспільне Культура, Суспільне Спорт та національна мережа місцевих каналів; радіостанції Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура, Радіоточка. Лише перевірені новини читайте на сайті suspilne.media, на національних і місцевих діджитал-платформах. Ми мовимо мовами нацспільнот, представляємо Україну на Євробаченні, розвиваємо дитячий ресурс «Бробакс», навчаємо медіаспільноту в Академії Суспільного Мовлення. Маємо Суспільне Медіатеку — платформу унікальних відео та аудіо Суспільного від 1950-х і до сьогодні. Захищаємо свободи в Україні.

На Одещині 一  це телеканал Суспільне ОдесаУкраїнське Радіо Одеса та цифрові платформи: 

* Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Данією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. U-LEAD сприяє прозорому, стійкому та підзвітному багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає на потреби громадян, та розширює можливості громад.